Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8009186cd0708bde8fe90af2e6a9a0fd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Šamaanille yli kolmen vuoden tuomio kongressirakennuksen tapahtumista loppiaisena – tuomari: ”Hän antoi kasvot tälle mellakalle” – Uutisalue

Šamaanille yli kolmen vuoden tuomio kongressirakennuksen tapahtumista loppiaisena – tuomari: ”Hän antoi kasvot tälle mellakalle”

Yhdysvalloissa loppiaisen kongressimellakan tunnetuimpiin hahmoihin lukeutunut ”šamaani” Jacob Chansley on saanut 41 kuukauden vankilatuomion.

Chansley tuomittiin muun muassa virkavallan vastustamisesta. Syyttäjän mukaan Chansleyn on saatava ankara tuomio, koska hän oli mellakan näkyvimpiä hahmoja.

Loppiaisena tuolloisen presidentin Donald Trumpin kannattajat hyökkäsivät Washingtonissa kongressirakennukseen, kun edustajainhuone ja senaatti olivat kokoontuneet vahvistamaan Joe Bidenin vaalivoittoa.

Viisi ihmistä kuoli mellakoinnin seurauksena.

Chansley on ollut vangittuna alkuvuodesta tapahtuneesta pidättämisestään lähtien.

Mellakan kasvot

Ilman paitaa, turkislakissa ja kasvomaalauksessa liikkunut Chansley kulki ympäri kongressirakennusta Yhdysvaltojen lippu keihääseen kiinnitettynä, ja välittyi samalla uutiskuvissa miljoonille ihmisille.

Chansley jätti niin ikään varapresidentti Mike Pencen pöydälle viestin, jossa todettiin: ”Se on vain ajan kysymys. Oikeus tapahtuu”.

Tuomari Royce Lambertin mukaan Chansley oli koko mellakan symboli.

– Hän antoi kasvot tälle mellakalle. Hyvässä tai pahassa, häneen kiteytyi tämä koko tapahtuma, Lambert sanoi uutiskanava CNN:n mukaan.

Chansley itse piti oikeudessa syvää katumusta uhkuvan puolustuspuheen, jossa hän sanoi nyt haluavansa elää elämänsä kuin Jeesus tai Intian itsenäisyysliikkeen johtaja Mahatma Gandhi.

– Jouduin eristysselliin itseni, omien päätöksieni takia. Minä rikoin lakia. Siksi minun pitää toimia niin kuin Gandhi ja ottaa vastuu. Ei mitään muttia, sillä niin kunnialliset miehet toimivat, Chansley sanoi. Hän myös vannoi, ettei enää koskaan palaa vankilaan.

Tuomari Lambert piti puhetta erittäin vaikuttavana, mutta tuomiota se ei alentanut.

Source Link yle.fi