Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6a5f88bb0c48d766fd5eaece2c725bf4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sami Itani järkyttyi syvästi Miia Sillmanin avautumisesta: ”Tunnen yhtä aikaa valtavaa ihailua uskalluksesta” – Uutisalue

Sami Itani järkyttyi syvästi Miia Sillmanin avautumisesta: ”Tunnen yhtä aikaa valtavaa ihailua uskalluksesta”

Yleisurheilun kattojärjestön Suomen urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani järkyttyi lukiessaan tiistaiaamuna Ilta-Sanomien jutun 7-ottelija Miia Sillmanista.

Tämä kertoi perusteellisesti siitä, miten joutui lapsena nyttemmin ehdottomaan vankeuteen tuomitun ravivalmentajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi ja sittemmin oikeusprosessin todistajaksi ja asianomistajaksi.

Lue lisää: Huippu-urheilija Miia Sillman, 26, joutui tunnetun ravivalmentajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi lapsena – kertoo nyt, miten vuosia kestänyt painajainen alkoi

– Tunnen yhtä aikaa syvää järkytystä Miian kohtalosta ja valtavaa ihailua siitä, että hän uskaltaa tulla tällaisen asian kanssa julkisuuteen auttaakseen muita samassa hirvittävässä tilanteessa olevia, marraskuun lopussa jatkokauden liiton puheenjohtajana saava Itani sanoi.

Itani, entinen 10-ottelija, tuntee Sillmanin hyvin, mutta hänellä ei ennen urheilijan avautumista ollut aavistustakaan tämän synkästä historiasta. Sillman oli pitänyt koettelemuksensa aiemmin hyvin suppean piirin tiedossa.

– Vaikka tämä oli kamala yllätys, Miiaa tuntevana uskallan sen verran sanoa, että jos joku meidän urheilijoistamme uskaltaa tällaisen avautumisen tehdä, niin se on hän. Miia on erittäin vahva ja kypsä ihminen, Itani sanoi.

Lue lisää: Seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi joutunut Miia Sillman kertoi kokemastaan julkisesti – näin Nooralotta Neziri ylisti häntä

Vaikka päällimmäisenä Itanin mielessä on Sillmanin hyvinvointi ja selviytyminen, hän näkee tämän tarinassa myös opetuksia. Sillman urheili päättyneen kauden tapauksen esitutkinnan, syyteharkinnan ja oikeuskäsittelyn synnyttämissä valtavissa paineissa eikä saavuttanut toivottuja tuloksia.

– Kun urheilijan tuloksia arvioidaan julkisesti erilaisissa kanavissa, tämä on esimerkki siitä, että toivottua heikompien tulosten takana voi olla rajuja henkilökohtaisia syitä. Tässä tapauksessa puhumme tietysti äärimmäisestä esimerkistä.

Sillmanin rohkeus lähettää Itanin mukaan myös viestin kaikille urheilumuodoille ja -toimijoille.

– Työ turvallisen urheiluympäristön – kaikilla tavoilla turvallisen – varmistamiseksi ei koskaan lopu, Aalto-yliopiston työelämäprofessorina marraskuun alussa aloittanut Itani muistutti.

Puheenjohtaja lupasi Sillmanille lajiyhteisöltä kaiken mahdollisen tuen.

– Kunnioitamme tietenkin Miian toiveita. Liiton perinteiset mekaaniset urheilun tukijärjestelmät tuntuvat tällaisella hetkellä tietenkin toissijaisilta; nyt puhumme inhimillisestä tuesta.

Ilta-Sanomat tavoitti myös Sillmanin hyvän ystävän ja kollegan, 7-ottelija Maria Huntingtonin.

– En halua kommentoida asiaa. Pidetään Miia tässä päähenkilönä, Huntington ilmoitti kohteliaasti.

Source Link is.fi