Sanna Marin tapasi Yhdys­valtain edustajain­huoneen puhe­miehen Nancy Pelosin

Pääministeri Sanna Marin (sd) tapasi perjantaina Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin Washingtonissa.

Marin on julkaissut Instagram-tilinsä Stories-osiossa kuvan, jossa hän kättelee Pelosia Yhdysvaltain tähtilippujen edessä.

”Kiitos puhemies Pelosi hyvästä tapaamisesta tänään”, Marin kirjoitti kuvan yhteydessä.

Lisäksi Marinin erityisavustajan Instagram-tilillä on julkaistu lyhyt video, jossa Marin kävelee Pelosin luokse ilmeisesti juuri ennen kuvanottohetkeä.

Valtioneuvoston kanslian mukaan tapaamisen aiheina ovat olleet Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Suomen jäsenyyshakemus sotilasliitto Natoon, ilmastonmuutoksen torjunta ja tasa-arvokysymykset.

Pääministeri on parhaillaan Washingtonissa ja osallistuu eilen alkaneeseen Bilderberg-ryhmän tapaamiseen. Tapaaminen kestää lauantaihin asti. Tilaisuuteen osallistuvat Marinin lisäksi muun muassa Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger.

Suomen aikaa perjantai-iltana Marin kertoi Instagramissa tavanneensa jo Stoltenbergin. Marin julkaisi yhteiskuvan Stoltenbergin kanssa ja kiitti tätä keskustelusta.

Myös Bilderberg-kokoukseen osallistuva Stoltenberg kehui tapaamistaan Marinin kanssa Twitter-tilillään.

Lue lisää: Sanna Marin osallistuu Bilderberg-tapaamiseen – tämä maailman­johtajien salaperäisistä huippu­kokouksista tiedetään

Bilderber-tapaamisen tarkoituksena on keskustella eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten poliitikkojen, tutkijoiden, toimittajien ja yrityselämän edustajien ja asiantuntijoiden kesken. Keskustelut ovat luottamuksellisia, eikä niissä kuultujen tietojen lähteitä saa paljastaa.

Bilderberg-kokouksen verkkosivujen mukaan tämän vuoden tapaamisessa käsitellään esimerkiksi Naton haasteita sekä Venäjää ja Ukrainaa.

Source Link is.fi