Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_439871ab94b2e62f73ff1128024df38a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sanna Marinilta selvä viesti presidentti Erdoganille: Suomi ja Ruotsi kulkevat käsi kädessä Naton jäseniksi – Uutisalue
Banner Before Header

Sanna Marinilta selvä viesti presidentti Erdoganille: Suomi ja Ruotsi kulkevat käsi kädessä Naton jäseniksi

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan Suomi pitää Nato-prosessissa vahvasti esillä tahtoaan edetä sotilasliittoon yhdessä Ruotsin kanssa.

Hän keskusteli torstaina aiheesta myös Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kanssa.

– Naton jäsenmaat vastaavat itse omista ratifiointiprosesseistaan. Mutta me pidämme kaikissa yhteyksissä esillä, kuinka tärkeää meille on se, että Suomi ja Ruotsi kulkevat käsi kädessä Naton jäseniksi. Tämän toin esille myös eilen, kun keskustelin presidentti Erdoganin kanssa, Marin sanoi perjantaina Prahan huippukokouksessa.

Marin toisti myös käsityksensä siitä, että Turkille suurin ongelma ratifioinnissa on Ruotsi, ei Suomi.

– Hän totesi, ettei ollut vielä keskustellut Ruotsin tulevan hallituksen kanssa. Ja tietysti toivomme, että nämä kaikki kysymykset ratkeavat ja Suomi ja Ruotsi ovat Naton jäseniä mahdollisimman pian, Marin sanoi.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola sanoi tällä viikolla IS:n haastattelussa pitävänsä mahdollisena sitä, että Turkki päästää vain Suomen Natoon, ei Ruotsia.

Lue lisää: Aaltola: Turkki saattaa päästää vain Suomen Natoon – Yhdysvalloilla neuvotteluissa yksi erityisen hyvä kortti

Lue lisää: Voisiko Suomi mennä Natoon ilman Ruotsia? Tätä mieltä ovat keskeiset poliitikot

Unionin jäsenmaiden poliittinen johto kokoontuu parhaillaan epäviralliseen huippukokoukseen Prahan linnaan.

Turkin presidentti Erdogan totesi torstaina, että Turkki tekisi kaiken vaadittavan, jos Nato tekisi Suomen kannalta suosiollisen päätöksen.

Erdogan kertoi todenneensa selvästi, että Suomen välit Turkin kanssa ovat luonteeltaan hyvin erilaiset kuin Ruotsin. Tämä liittyy hänen mukaansa siihen, miten maissa suhtaudutaan terrorismiin.

Unkari ja Turkki ovat tällä hetkellä ainoat maat, jotka eivät ole ratifioineet Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä.

Marin kertoi torstaina myös keskustelleensa lyhyesti Unkarin pääministerin Viktor Orbanin kanssa. Marinin mukaan hänellä ei ole sellaista tietoa, että Unkarilla olisi jokin ongelma ratifioinnin suhteen.

–  Mutta heillä on omat menettelynsä ja he käsittelevät asiaa omassa parlamentissansa omien aikataulujensa puitteissa, Marin sanoi STT:n mukaan.

Source Link is.fi