Banner Before Header

Sara Kuivisto juoksi uuden Suomen ennätyksen Uppsalan hallimaaottelussa: ”Jännitin varmaan enemmän kuin olympialaisissa”

Sara Kuivisto on juossut Pohjoismaisessa hallimaaottelussa uuden 800 metrin halliratojen Suomen ennätyksen. Kuiviston uusi ennätys tuli ajalla 2.02,64 ja toi hänelle myös lajivoiton 800 metrillä.

Aiempi Suomen ennätys oli myös Kuivisto nimissä ajalla 2.03,29. Kuivisto juoksi kyseisen ennätysjuoksunsa viime talvella.

Suomalaisjuoksija oli erittäin tyytyväinen juoksukuntoonsa Uppsalan halliradalla.

– Tuntui tosi helpolta. Oli kiva juosta, vaikka kauden ensimmäinen kilpailu jännittää aina paljon. Jännitin varmaan enemmän kuin olympialaisissa. Mutta kun pyssy paukahti, nautin juoksemisesta, Kuivisto kertoi Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

– Vaikka ruotsalaiset ja norjalaiset olivat kaukana minun tilastoajoistani, sain heistä näin hallissa hyvää vastusta. Hyvä juoksu.

Muista suomalaisista entinen aitajuoksija Eveliina Määttänen juoksi neljänneksi ajalla 2.07,42. Kilpailussa toiseksi ja kolmanneksi tulivat ruotsalaiset. Toiseksi jäänyt Lova Perman jäi henkilökohtaisella ennätyksellään Kuivistosta vajaat kaksi sekuntia. Kolmanneksi juossut Julia Svennblad puolestaan päihitti Määttäsen 0,27 sekunnilla.

Lauantaina alkanut Uppsalan hallimaaottelu päättyy tänään.

Lue myös:

Source Link yle.fi