Banner Before Header

Satelliittikuvat: Venäjä on siirrellyt viime päivinä kalustoaan Ukrainan rajan tuntumassa

Tuoreet satelliittikuvat osoittavat Venäjän siirrelleen hiljattain sotilaskalustoaan sekä lentokoneitaan Ukrainan rajan tuntumassa, kertoo Reuters. Yhdysvalloissa toimivan yksityisen Maxar Technologies -yhtiön satelliittikuvat on otettu lauantain ja maanantain välisenä aikana.

Yhtiön mukaan kuvien perusteella muutoksia on tapahtunut Krimin niemimaalla, Venäjän länsiosissa sekä Valko-Venäjällä.

Satelliittikuvat kertovat muun muassa, että Venäjän puolelle Primorsko-Aktarskin alueelle on tuotu uusia Suhoi SU-34 -hävittäjiä. Seudulta on matkaa Ukrainalle kuuluvaan Mariupolin satamakaupunkiin noin 78 kilometriä.

Joukkoja ja ajoneuvoja on liikuteltu enenevässä määrin myös venäläisen Jelnjan kaupungin liepeillä. Jelnja sijaitsee 242 kilometrin päässä Ukrainan rajasta.

Venäjän puolustusministeriön tiedottaja kertoi tiistaina venäläisille uutistoimistoille, että maa on vetämässä osan joukoistaan Ukrainan rajan tuntumasta. Tiedottajan mukaan eteläisen ja läntisen sotilaspiirin yksiköt ovat suorittaneet tehtävänsä ja valmistautuvat palaamaan pysyviin varuskuntiinsa.

Lue lisää: Venäjä sanoo ryhtyneensä vetämään joitakin joukkoja Ukrainan rajan tuntumasta

Venäjä on keskittänyt viime aikoina Ukrainan rajojen läheisyyteen kaikkiaan yli 100 000 sotilasta sekä suuren määrän kalustoa. Venäjä on kiistänyt toistuvasti suunnittelevansa Ukrainaan hyökkäämistä, ja länsimaat ovat puolestaan uhanneet Venäjää raskailla sanktioilla, mikäli hyökkäys tapahtuu.

Helikoptereita on siirretty Krimin niemimaalla Donuzlav-järven läheisyyteen.

Venäläisiä joukkoja ja kalustoa kuvassa, joka otettiin Valko-Venäjällä Retshytsan alueella 4. helmikuuta eli reilu viikko sitten.

Samalta Retshytsan alueelta sunnuntaina otetussa kuvassa venäläisjoukkoja ja kalustoa ei enää näy.

Sotilasajoneuvoja Venäjän Jelnjassa tammikuun 19. päivä otetussa kuvassa.

Lauantaina satelliitti kuvasi ajoneuvot poistumassa parkista Jelnjassa.

Source Link is.fi