Banner Before Header

Sdp:n vara­puheenjohtaja Mäkynen sydämistyi kokoomus­johtajalle: ”Orpo heittäytyy kunnon populistiksi”

Varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen (sd) soimaa puheenjohtaja Petteri Orpon (kok) tämänpäiväisiä koronakommentteja.

Orpon mielestä hallituksen koronajohtaminen on sekavaa, ja Orpo kaipaili niin selkeitä päätöksiä kuin viestintää. Orpon mukaan hallitus on ulkoistanut päätöksenteon koronapolitiikassa peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd), STM:lle ja aluehallintovirastoille.

Lue lisää: Orpolta suorat sanat hallitukselle: ”Mielivaltaiselta näyttävä ja sekava koronajohtaminen ei herätä luottamusta” – koronapassi muutettava rokotepassiksi

Mäkysen mielestä Orpon kommentit olivat populistisia ja odotettuja aluevaalien aattona.

– Eipä yllätä, että kaksi päivää ennen ennakkoäänestyksen alkamista Orpo heittäytyy kunnon populistiksi. Hän varmasti tietää, että Suomessa toimitaan toimivaltasuhteiden mukaan. Päätöksiä tekevät ne, kenelle ne lain mukaan kuuluvat ja jotka on toimivaltaisia viranomaisia, Mäkynen twiittasi.

Mäkysen mukaan päätöksentekoa ei ole ulkoistettu STM:lle ja hän kysyy Orpolta, miten oppositiojohtaja olisi itse toiminut.

– Esittääkö hän siis muutoksia toimivaltasuhteisiin? Poikkeusoloja? AVI:en ja kuntien ei tule vastata tartuntatautien torjunnasta omalta osaltaan?

– STM on vastuuministeriö koronan torjunnassa, ei tässä ole muutosta, vaikka Orpo koittaa vaalien alla asiaa hämmentää, Mäkynen twiittasi.

Mäkynen muistutti, että Suomi on onnistunut kansainvälisessä vertailussa koronatoimissaan verraten hyvin, ja Mäkynen toivoi vähemmän politikointia.

– Töitä kriisin ylittämiseksi on vielä edessä, ja parhaat tulokset saavutetaan yhdessä ilman koronalla politikointia, Mäkynen kirjoitti Twitterissä.

Source Link is.fi