SE-mies Aleksi Ojala oli tunteikkaana uransa parhaan arvokisasuorituksen jälkeen: ”Vellu, me tehtiin se”

Roiman SE-parannuksen 35 kilometrin kävelyssä tehneellä Aleksi Ojalalla oli tunteet pinnassa hienon suorituksen jälkeen. Suomen ennätyksellä 2.28,22 Ojala oli lopputuloksissa 13:s. Hän paransi toukokuussa Laitilassa kävelemäänsä ennätystään kolmella minuutilla.

Kyseessä on 29-vuotian suomalaisen uran paras sijoitus arvokisatasolla. Viisi vuotta sitten Lontoossa hän tuli maaliin sijalla 14.

Ojala antoi tunnustusta valmentajalleen Veli-Matti Rannalle. Hän on valmentanut Ojalaa vuodesta 2018 lähtien.

– Tunteet ovat pinnassa. Vellu on tehnyt valmentajana kolmessa vuodessa hienon työn. Siitä mistä lähdettiin, huh huh! Ei voi olla kuin tyytyväinen.

Ojala kertoi, mitä hänellä kävi mielessä maalilinjan ylitettyään.

– Vellu me tehtiin se, Ojala sanoi ääni väristen suuressa tunneryöpyssä.

– Monen vaikean vuoden jälkeen tämä tuntuu erittäin hyvältä. Arvokisoissa tuli ensimmäistä kertaa kunnon onnistuminen. Se valaa uskoa, että tässä on mahdollisuuksia johonkin.

Muutaman viikon päästä pidettäviä Münchenin EM-kisoja ajatellen Ojalan suoritus oli erittäin rohkaiseva. Hän oli peräti neljänneksi paras eurooppalainen. Eurooppalaisten kolmossija jäi noin kahden ja puolen minuutin päähän. EM-kisoissa hyvänä päivänä ja pienellä tuurilla höystettynä kaikki on mahdollista.

– Iso mörkö lähti pois hartioilta. EM-Müncheniä mielenkiinnolla odottaen. Vielä taktiikkaa täytyy vähän hioa ja kuntoa viimeistellä, niin siellä voi tapahtua hienoja asioita, Ojala vihjasi.

Partasella vaikeaa

Kisan toinen suomalainen Aku Partanen sai neljä varoitusta ja miehen kisa oli jo noin tunnin kohdalla ohi. Hän oli Tokion olympialaisten 50 kilometrin kävelyssä hienosti yhdeksäs.

Partanen on rakentanut tänä vuonna tekniikkaansa enemmän 20 kilometrin kävelyä varten.

– Suoraan sanottuna ottaa aika lailla päähän. Olen ollut hyvässä kunnossa, nyt jäi sellainen kuva, etten päässyt sitä näyttämään.

– Minulla on ollut haasteita tekniikan kanssa. Keväällä oli kisoja, joista tuli hylkäyksiä ja varoituksia. Kesän aikana sitä on yritetty parantaa ja ollaankin saatu sitä parempaan suuntaan, mutta ei sitten toiminutkaan sillä tavalla kuin olisi pitänyt.

Partasella on ollut viime aikoina murheita selän kanssa, minkä takia hän joutui jättämään joitain harjoituksia pois.

– Selkä ei ollut niin kipeä, mutta ehkä se sitten vaikutti kävelyyn silla lailla, ettei se ollut tarvittavan rentoa.

MM-kisat olivat Partaselle kauden päätapahtuma. Hän ei osannut vielä tuoreeltaan sanoa EM-kisojen tavoitteista mitään. Kokeneen kävelijän mukaan kolmessa viikossa ei ole kuitenkaan hirveästi tehtävissä tekniikan tai muunkaan suhteen.

ME-vauhtia, ruotsalainen tuplasi

Ensimmäiseksi 35 kilometrin miesten maailmanmestariksi käveli Italian Massino Stano ajalla 2.23,14. Kyseessä on melko uuden lajin uusi ME-aika.

Hopealle jäänyt Japanin Masatora Kawano jäi vain sekunnin päähän italialaisesta. Kolmanneksi yltänyt Perseus Karlström saavutti kisojen toisen mitalinsa. Hän oli avauspäivänä 20 kilometrin kävelyssä niin ikään kolmas.

Karlström jäi Stanon ajasta puolen minuutin päähän.

Lue myös:

Kommentti: Jan Zelezny kiteytti Oliver Helanderin MM-finaalin täydellisesti – Suomen ainoa realistinen mitalitoivo oli Oregonissa opintomatkalla

Reetta Hurskeen ”surkea” alkueräveto lupaa suuria EM-kisoja ajatellen – ennakkosuosikit kompuroivat itsensä ulos mitalitaistelusta

Source Link yle.fi