Sebastian Vetteliltä yllättävä ulostulo – kaipailee kiisteltyä hahmoa takaisin F1:een

Australialainen Michael Masi joutui jättämään paikkansa F1:n kilpailujohtajana, kun viime vuoden MM-tittelin ratkaisseen Abu Dhabin GP:n tuomaripäätöksistä nousi iso kohu.

Maailmanmestaruus meni Red Bullin hollantilaistähdelle Max Verstappenille, kun mestaruus lipesi brittitaituri Lewis Hamiltonilta kiisteltyjen tuomaripäätösten ryydittämänä. Syntipukiksi löydettiin Masi, jonka lähtöä ainakin Hamiltonin edustaman Mercedes-tallin kerrotaan halunneen.

Nyt nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel toteaa, että F1:stä puuttuu tällä hetkellä se kokemus, jonka Masi työllään sinne toi.

– Kaipaamme sitä kokemusta, jonka Michael toi työllään. Hän teki työtään pitkään ja kasvoi tehtäviensä myötä. Se ei ole helppo työ, koska kilpailujenjohdon toimintaa seurataan koko ajan tarkemmin ja tarkemmin, Vettel sanoi Press Association mukaan.

Talvella ilmoitettiin, että tällä kaudella kilpailunjohtajan virkaa hoitavat Niels Wittich ja Eduardo Freitas neuvonantajanaan Herbie Blash.

Kauden edetessä kilpailunjohdon toiminnasta on jälleen tullut parranpärinää.

– Toivottavasti tilanne rauhoittuu ja me kuljettajat ja Kansainvälinen autoliitto FIA löydämme tavan työskennellä yhdessä. Emme voi miellyttää ihan kaikkia, mutta voimme yrittää saada molemmat osapuolet entistä tyytyväisemmiksi, Vettel tuumi.

The Mirror -lehden mukaan Vettel puolusti Masia jo viime kauden päätteeksi. Vettelin mielestä Masi oli tehnyt kokonaiskuva huomioiden todella hyvää työtä, vaikka keskustelu Abu Dhabin GP:n tapahtumista velloikin kiivaana.

Nykyinen Aston Martinin kuljettaja Vettel, 34, on pudonnut F1-sarjan terävimmän kärjen taistoista. Hän on MM-pisteissä 15. sijalla.

Source Link is.fi