Banner Before Header

Sebastien Ogier hehkutti Kalle Rovanperän mykistävää esitystä: ”Täytyy nostaa hattua”

Rallin suomalainen supertähti Kalle Rovanperä hurjasteli Uudessa-Seelannissa lauantaina mestarillisella esityksellä maailmanmestaruuden kynnykselle.

Märissä ja äärimmäisen haastavissa oloissa Uuden-Seelannin MM-rallin kärkeen kirinyt suomalainen voi varmistaa historiallisen tittelinsä sunnuntaina. Rovanperän ainoa uhkaaja MM-taistossa on Ott Tänak, joka on rallin kokonaistilanteessa kolmantena.

Lauantaina 22 vuotta täyttäneestä Rovanperästä tulisi WRC:n historian ylivoimaisesti nuorin maailmanmestari.

Toyotan suomalaiskuski hyökkäsi lauantain avauserikoiskokeelle neljänneltä sijalta, mutta rutisti itsensä kärkeen jo aamupäivällä ja kasvatti eroa entisestään iltapäivän pikataipaleilla. Rovanperä oli koko joukon nopein kolmella päivän kuudesta erikoiskokeesta.

Rallin toista sijaa pitää hallussaan kahdeksankertainen maailmanmestari, Rovanperän tallikaveri Sebastien Ogier. 38-vuotias konkari ei säästellyt kehuja puhuessaan nuorukaisen suorituksesta.

– En voi sanoa muuta kuin että hienosti tehty, Kalle. Hän on käsitellyt nämä olosuhteet paremmin kuin kukaan muu, Ogier hehkutti Motorsportin mukaan.

Rovanperän kyky venyä parhaimpaansa mutaisissa ja arvaamattomissa oloissa teki maestroon suuren vaikutuksen.

– Kallelle täytyy nostaa hattua siitä, että hän pystyi tekemää tuollaisia aikoja noissa oloissa.

Tällä kaudella osa-aikaisesti Toyotalla kilpaillut Ogier voitti kahdeksannen maailmanmestaruutensa viime vuonna. Lajin uuden hallitsijan lähellä oleviin kruunajaisiin hän suhtautui filosofisesti.

– Lopulta ajat muuttuvat ja uusi sukupolvi nousee, mikä on aivan normaalia. Kalle on todistanut tänä vuonna monesti olevansa mestaruuden arvoinen, vaikka se ei vielä varma olekaan, Ogier sanoi.

Jos Rovanperä juhlii rallin voittoa, hän voi varmistaa mestaruuden saamalla rallista yhteensä seitsemän pistettä enemmän kuin Tänak. Muuten piste-eroa pitää kertyä kahdeksan pistettä.

Huomenna pisteitä jaetaan kokonaistulosten lisäksi viidelle nopeimmalle rallin päättävästä Power Stagesta.

Source Link is.fi