Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f1263e7aa6e85c2ff393e8dae000d42b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Seitsemän kuoli helikopteri­turmassa Pohjois-Italiassa – turmakopteri katosi kaksi päivää aiemmin tutkista – Uutisalue

Seitsemän kuoli helikopteri­turmassa Pohjois-Italiassa – turmakopteri katosi kaksi päivää aiemmin tutkista

Pelastajat ovat löytäneet seitsemän kuolonuhria lauantaina helikopterin hylystä Pohjois-Italiassa kaksi päivää sen jälkeen, kun helikopteri oli kadonnut tutkista, muun muassa uutistoimisto Reuters kertoo.

Helikopteri oli lähtenyt liikkeelle Toscanan Luccan kaupungista kohti Trevisoa.

Kadonnut helikopteri löydettiin pitkien etsintöjen jälkeen puiden keskeltä vuoristolaaksosta. Koneen kerrottiin palaneen pahasti.

– Saimme koordinaatit, menimme paikalle ja löysimme kaiken palaneena, yksi pelastajista sanoi Italian ilmavoimien Twitter-tilillä julkaistulla videolla.

Helikopterissa oli turmahetkellä neljä turkkilaista ja kaksi libanonilaista matkustajaa sekä italialainen lentäjä. Syyttäjät ovat eristäneet turma-alueen osana tapauksen tutkintaa.

Reutersin mukaan helikopteri oli puolustuskonserni Leonardon valmistama AW119 Koala, jonka paranneltua versiota on käytössä myös Suomen Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivueella.

Rajavartiolaitoksen AW119 Ke Koala kuvattuna vuonna 2010.

Mukana etsinnöissä olivat Italian ilmavoimat, palokunta ja poliisi, mutta etsintätehtävää vaikeutti helikopterin katoaminen harvaan asutulla vuoristoalueella sekä huono sää. Kun hylky oli lopulta saatu paikannettua ilmasta käsin, pelastusryhmän oli kuljettava paikalle jalan.

Source Link is.fi