Banner Before Header

Selän rasitusmurtuman jälkeen arvokisoihin palaava Emil Soravuo: ”Tiedän, että pystyn paineen alla samaan suoritukseen kuin treeneissäkin”

Telinevoimistelun EM-mitaleista kisataan Münchenin EM-viikolla. Miesten telinevoimistelukilpailu käynnistyy 18. elokuuta kuusiottelulla. Yle seuraa MM-viikkoa Yle Areenassa, TV2:ssa ja kisasivulla.

Suomen miesten telinevoimistelumaajoukkue matkaa sunnuntaina EM-kisoihin Müncheniin. Joukkueen suurimpana tähtenä erottuu lokakuussa MM-pronssia voittanut Emil Soravuo. MM-kisaonnistumisen jälkeen Soravuon motivaatio on ollut huipussaan, mutta alkuvuodesta todettu selän rasitusmurtuma on vaikeuttanut urheilijan harjoittelua.

– Nyt olen päässyt kuntoon EM-kisoja ajatellen, vaikka toki veronsa se on vaatinut ja muutamat kipulääkkeet olen joutunut ottamaan selän takia.

Soravuon pääteline permanto on todella kuormittavaa juuri selälle. Vamman toteamisen jälkeen Soravuo joutui keskeyttämään harjoittelun kokonaan ensimmäisen kuuden viikon ajaksi. Viimeisen kahden kuukauden ajan Soravuo on voinut harjoitella jälleen normaalisti.

Rasitusmurtuman vuoksi Soravuon EM-kisasarja on MM-kisoihin verrattuna helpompi. Tavoitteena on näin ollen ainoastaan mahdollisimman puhdas suoritus. Tuloksellisesti hän tähtää enintään yhden pisteen vähennyksiin yhdessä sarjassa. Tässä tärkeässä asemassa ovat alastulot.

– Ehdin saada sarjan kuntoon EM-kisoihin ja minut palkittiin niin, että pääsen tähän EM-joukkueeseen mukaan, joten on taas hienoa lähteä vuoden jälkeen kisaamaan arvokisoihin.

Emil Soravuo hyppää harjoituksissa
Emil Soravuo kilpailee Münchenissä hieman helpommalla hyppysarjalla.Jari Kärkkäinen / Yle

Pelkkä palkinto EM-kisapaikka Soravuolle tuskin on, sillä joukkueen päävalmentaja Timo Holopainen kertoo urheilijalla olevan täydet mahdollisuudet jälleen arvokisafinaaliin.

– Aina kun Emil voimistelee, niin finaaliin on mahdollisuus. EM-kisoissa tulos riippuu paljon askelista. Harjoittelumäärästä johtuen EM-kisasarja ei ole niin haastava, mutta finaalissa on aina mitalimahdollisuus. Niin kova kilpailija on kyseessä, Holopainen kuvailee.

Kylmäpäiselle urheilijalle MM-pronssi antoi valtavasti itseluottamusta, eikä Soravuo koe suurta jännitystä kilpailutilanteissa.

– Vaikka tällä hetkellä esimerkiksi tuntuu, etten ole hirveän kauaa pystynyt tekemään kisasarjoja, niin tiedän, että pystyn paineen alla samaan suoritukseen kuin treeneissäkin, Soravuo kertoo.

Urheilijan päätavoitteena siintää Pariisin olympialaiset. Sinne pääsemiseksi Soravuon henkilökohtaiset tavoitteet ovat vuoden 2024 telinevoimistelun maailmancupissa, jonka kaksi parasta urheilijaa saa paikan olympialaisissa. Olympialaisiin on kuitenkin myös muita mahdollisia reittejä ja niistä ensimmäinen on syksyn MM-kisat. EM-kisoissa olympiapaikkoja ei jaeta.

– Totta kai siellä pitkällä on se tähtäin, että haluan päästä Pariisin olympialaisiin, mutta tämän selänkin vuoksi täytyy katsoa vähän, miltä jokainen viikko tuntuu ja pystynkö aloittamaan uusien liikkeiden harjoittelun. Katsotaan viikko kerrallaan.

Suomen miesten telinevoimistelujoukkue
Suomen miestelinevoimistelijat suuntaavat Müncheniin viiden urheilijan voimin. Kuvassa päävalmentaja Timo Holopainen, Tarmo Kanerva, Elias Koski, valmentaja Mati Kirmes ja lajipäällikkö Kasper Holopainen. Alarivillä Robert Kirmes, Emil Soravuo ja Oskar Kirmes.Jari Kärkkäinen / Yle

Videolla Emil Soravuo kertoo miesten telinevoimistelujoukkueen hyvästä joukkuehengestä.

Lue myös:

EM-kisojen supertapahtuma alkaa Ylen kanavilla! Tästä löydät EM-viikon suomalaisurheilijat ja lähetystiedot

Telinevoimistelun uusi suomalaissankari Emil Soravuo on myös omasta mielestään kylmäpäinen – ”Olen nyt näyttänyt, kuka olen”

Emil Soravuo voimisteli MM-pronssia permantofinaalissa: Suomen ensimmäinen mitali sitten vuoden 1997 – ”En tajunnut ollenkaan”

Jani Tanskanen innostui Emil Soravuon mitalista ja suuntasi katseet jo Pariisin olympialaisiin – ”Tätä ei ihan joka päivä tapahdu”

Rosanna Ojala puhuu suoraan telinevoimistelun varjopuolista – rajuja loukkaantumiskierteitä ja valmentajia, jotka eivät ymmärrä teini-ikäisten elämää

Source Link yle.fi