Banner Before Header

Selviääkö ”Herrasmiehen” henkilöllisyys vihdoin? Tutkijat löysivät uuden vihjeen 28 vuotta vanhassa mysteerissä

Saksalle kuuluvan Heligolandin edustalta löytyi 11. heinäkuuta 1994 miehen ruumis. Löydön teki poliisivene. Ruumiissa oli merkkejä väkivallasta ja siinä oli kiinni valurautaiset suutarin jalustat.

Ruumis vietiin Wilhelmshaveniin, jonne se myös haudattiin oikeuslääketieteellisten tutkimusten jälkeen.

Se, kuka mies oli, oli kysymysmerkki.

Poliisin mukaan mies oli kuollessaan noin 45–50-vuotias ja todennäköisesti kotoisin englanninkielisestä maasta. Häntä kutsuttiin ”Herrasmieheksi” hänen vaatteidensa takia: miehellä oli villasolmio, Britanniassa valmistetut kengät, ranskalaiset housut ja pitkähihainen, sininen kauluspaita.

Nyt australialaisen Murdochin yliopiston opiskelijat, jotka tutkivat ratkaisemattomia rikostapauksia, ovat päätelleet yhdessä kansainvälisten tutkijoiden kanssa, että mies vietti todennäköisesti osan elämästään Australiassa.

Murdochin yliopiston tutkimusprojekti on osa kansainvälistä ratkaisemattomien rikostapausten analyysiprojektia. Murdochin yliopiston opiskelijat ovat tehneet yhteistyötä brittiyliopistojen ja Ala-Saksin poliisiakatemian kanssa.

Tutkijat päätyivät havaintoonsa analysoituaan ”Herrasmiehen” luiden isotooppeja. Eroavaisuudet ilmastossa, maaperässä ja ihmisten toiminnassa vaikuttavat siihen, kuinka paljon tiettyjä isotooppeja on esimerkiksi ruoassa, vedessä ja jopa pölyssä. Nämä eroavaisuudet näkyvät myös ihmisten kudoksissa.

Tutkijat onnistuivat myös saamaan miehen DNA-profiilin. Nyt toiveena on, että DNA-profiilille löytyisi vastaavuus.

Australiassa on ollut käynnissä kadonneiden ihmisten viikko, jolloin viranomaiset ovat kehottaneet australialaisia menemään testattavaksi ratkaisemattomien tapausten selvittämiseksi.

Murdochin yliopiston ratkaisemattomien tapausten ryhmää johtava Brendan Chapman kuvaili löytöä ”lähes uskomattomaksi”.

– Mikä on se todennäköisyys, että näin harvasta yliopistosta, jotka työskentelevät tämän tapauksen parissa, yksi on siitä maasta, josta mies oli kotoisin?

Chapman sanoi ABC:lle, että poliisi ei ollut aiemmin tutkinut sitä mahdollisuutta, että ”Herrasmies” olisikin Australiasta.

Source Link is.fi