Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_43bf40f689891e30f26feb8a5f0ccaba, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Serbian naapuri­maat sulkivat ilma­tilansa Lavrovin koneelta – suunniteltu vierailu peruuntui – Uutisalue

Serbian naapuri­maat sulkivat ilma­tilansa Lavrovin koneelta – suunniteltu vierailu peruuntui

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin Serbian vierailu on peruttu, uutisoi CNN.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova kertoi sunnuntaina, että osa Serbian naapurimaista oli sulkenut ilmatilansa Venäjän ulkoministerin lentokoneelta.

Lavrovin piti lentää maanantaina Serbian pääkaupunkiin Belgradiin.

– Serbiaa ympäröivät maat ovat sulkeneet ainoan ilmareitin Sergei Lavrovin koneelta, jonka piti lentää Serbiaan. Venäjän delegaation oli tarkoitus käydä neuvotteluja Belgradissa, mutta EU- ja Nato-maat ovat sulkeneet ilmatilansa, Zaharova sanoi.

Venäjän Bulgarian suurlähettiläs Eleonora Mitrofanova kertoi Bulgarian olevan yksi ilmatilansa Lavrovin koneelta sulkeneista maista.

– Voin varmistaa, että Bulgarian viranomaiset eivät sallineet Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin koneen lentää Serbiaan heidän maansa läpi, Mitrofanova paljasti uutistoimisto TASSin mukaan.

Reutersin mukaan Bulgarian lisäksi ilmatilansa Lavrovilta sulkivat myös Pohjois-Makedonia ja Montenegro.

– Diplomatiamme ei ole vielä onnistunut oppimaan teleportaatiota, Reutersille puhunut lähde lohkaisi tilanteesta.

Serbialla on vahvat siteet Venäjään ja maa on vältellyt puolien valitsemista Ukrainan sodassa.

Maan presidentti Aleksandar Vucic sopi Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa viime kuussa, että Venäjä jatkaisi kaasutoimituksia Serbiaan normaalisti.

Source Link is.fi