Banner Before Header

Sergei Lavrovin vierailu Serbiaan peruuntuu – naapurimaat sulkivat ilmatilansa Venäjän ulkoministeriltä

Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin suunniteltu vierailu Serbiaan on peruuntunut, koska Serbian naapurimaat ovat sulkeneet ilmatilansa Lavrovia kuljettavalta koneelta. Asian on vahvistanut Venäjän ulkoministeriö.

Jo aiemmin Serbian media kertoi, että Bulgaria, Pohjois-Makedonia ja Montenegro ilmoittivat ilmatilansa sulkemisesta Lavrovilta, jonka vuoksi hänen maanantaiksi kaavailtu vierailunsa Serbian pääkaupunkiin Belgradiin ei toteudu.

Lavrovin oli määrä tavata Belgradissa Serbian presidentti Aleksandar Vučić, joka tunnetaan Vladimir Putinin läheisenä liittolaisena.

Maat sympatiseeraavat toisiaan, ja energiantuonnissa Serbia on täysin Venäjän varassa. Maa ei ole asettanut Venälle pakotteita Euroopan unionin jäsenmaiden tavoin.

EU ja Britannia sulkivat ilmatilansa venäläiskoneilta muutama päivä sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyksensä Ukrainaan. Myös oligarkkien yksityiskoneiden lennot kiellettiin EU-maiden ilmatilassa.

Lue myös:

Lähes kolmannes maailman väestöstä asuu maissa, jotka ovat Venäjän puolella – kartat näyttävät, miten jakautunut maailma on Venäjä-reaktioissa (11.4.)

Rauhan maa Ruotsi tähyää Natoon, Sveitsi jäädyttää pankkitilejä ja Berlusconi pettyi ”syvästi” Putiniin – sota on mullistanut Eurooppaa vain viikoissa (11.4.)

Source Link yle.fi