Sergio Perez hurjalla loppukirillä voittoon! Verstappen ja Hamilton mokailivat dramaattisessa kisassa

Red Bullin Sergio Perez on voittanut Singaporen F1-osakilpailun sunnuntaina. Meksikolainen ajoi voittoon ennen Ferrarin Charles Leclerciä ja Carlos Sainzia.

Voitto on toistaiseksi vahvistamaton. Kilpailun tuomaristo tutkii kilpailun jälkeen, rikkoiko Perez sääntöjä turva-auton aikana.

Jos Perezin katsotaan rikkoneen sääntöjä, hän saattaa vielä saada rangaistuksen. Todennäköisimmin rangaistus on viiden sekunnin aikasakko, ja koska Perez voitti kisan yli seitsemän sekunnin erolla Leclerciin, hän todennäköisesti saa pitää voittonsa. Ferrarin varikkoradiossa väläytettiin kisan jälkeen, että Perezin rangaistus saattaa olla kaksi viiden sekunnin aikasakkoa.

Kisan voitosta käytiin kova taistelu ennen Leclercin putoamista reilummin Perezin vauhdista. Leclerc painosti Pereziä rajusti turva-auton poistuttua radalta, muttei onnistunut ohituksessa.

McLarenin Lando Norris ja Daniel Ricciardo ajoivat sijoille neljä ja viisi. Kisa oli hyvä onnistuminen myös Aston Martinille, jonka kuljettajat Lance Stroll ja Sebastian Vettel tulivat maaliin pistesijoilla.

Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin kilpailut olivat täynnä draamaa. Verstappen epäonnistui lähdössä ja jumittui pitkäksi aikaa keskikastiin. Hän teki pahan virheen turva-auton jälkeen ja yritti epätoivoista ohitusta Norrisista. Verstappen ajoi ulos, joutui hakemaan tuoreet renkaat ja putosi koko letkan hännille.

Hamilton ajoi myös kertaalleen pahasti ulos ja vaurioitti autoaan yrittäessään ohi Sainzista.

Kisan lopussa Verstappen, Hamilton ja Vettel taistelivat hurjasti sijoista 7–9. Kun kilpailua oli vain reilu minuutti ajamatta, Hamilton yritti Vettelistä ohi, ajoi leveäksi ja Verstappen pääsi hänen ohitseen.

Verstappen painosti vielä hurjasti Vetteliä ja pääsi saksalaiskonkarin kovasta puolustuksesta huolimatta aivan lopussa ohi ja sijalle seitsemän.

Vettel oli maalissa kahdeksas ja Hamilton yhdeksäs.

Viimeiselle pistesijalle ajoi Alpha Taurin Pierre Gasly.

Alfa Romeon Valtteri Bottas tuli maaliin sijalla 11. Hän oli pisteessä kiinni monien dramaattisten vaiheiden jälkeen, mutta Verstappen painoi tuoreilla, pehmeillä renkaillaan suomalaisesta ohi kisan loppuvaiheessa.

Suuri osa kilpailusta ajettiin välikelin renkailla. Rata oli märkä, sillä ennen kilpailua iski kova rankkasade, joka siirsi kisan alkua tunnilla. Rata ei kuivunut nopeasti sateen päättymisen jälkeenkään, koska kisa ajettiin auringonlaskun jälkeen korkeassa kosteudessa.

Pitkäksi venyneessä kilpailussa riitti tapahtumia. Kaikkiaan kuusi autoa keskeytti kilpailun. Kilpailun aikana muiden ulosajojen lisäksi myös mm. Mick Schumacher ja George Russell kolaroivat kevyesti.

IS:n seuranta kisapäivän tapahtumista aukeaa alle.

Source Link is.fi