Banner Before Header

Setä Arkadia: Eipä tullut keksineeksi, että kun panee jonkun kuljettamaan pizzaa munamankelilla paikasta toiseen, voi tehdä seitsemän miljardin osaketilin

Eipä tullut sitäkään keksineeksi, että kun panee jonkun kuljettamaan pizzaa styroksilaatikossa munamankelilla paikasta a paikkaan b, voi tehdä seitsemän miljardin osaketilin ja pääsee veropäivänä samaan kuvaan valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk) ja elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) kanssa.

Toisella Woltilla Sdp:n yrittäjäkannatukseen, joka on pompannut huikealle kolmen prosentin tasolle!

Kyse ei tietenkään ole esimerkiksi ex-puheenjohtaja Antti Rinteen (sd) yrittäjille jakamista suklaarasioista, vaan ehkä siitä, että Rinteen ja Sanna Marinin (sd) erityisavustajana häärännyt Dimitri Qvintus (sd) hyppäsi toissa keväänä yrityselämään lääkejätti Bayerin yhteiskuntasuhdepäälliköksi.

Bayer-Qvintuksen kelpaa! Bayer investoi toissa kesänä Turun ehkäisykierukkatehtaaseen 250 miljoonaa ja viime vuonna se maksoi yhtiöistä eniten veroja Suomeen, 124 miljoonaa (jotka Sdp pääsee tuhlaamaan – latojan huomautus).

Setä A. myönsi ”Dimille” kierukka-ansioista jo ”Vuoden ehkäisijän” tittelin, mutta nyt olisi ylennys tai arvonimi paikallaan – varsinkin kun Qvintus valittiin pari viikkoa sitten myös Sdp:n ruotsinkielisten heimopäälliköksi.

Keskusta alkaa yrittäjäkannatuksen osalta lähentyä Sdp:n hurjia lukuja. Kyse on siis Mikael Pentikäisen (kesk) johtaman Suomen Yrittäjien kyselystä, jossa yrittäjiltä tivattiin, ketä he aikovat äänestää aluevaaleissa.

Kokoomus menee menojaan, persutkin, mutta nykykepua yrittäjistä aikoo äänestää enää vaivaiset kuusi prosenttia. Kaukana ovat Juha Sipilän (kesk) ajat…

Etelä-Pohjanmaa on ollut perinteistä kepulaista yrittäjyysaluetta.

Kepu: Yliopisto joka kylään? Kauhavalle voisi perustaa Antti Kurvisen laukkakorkeakoulun.

Siellä tiede- ja kulttuuriministeri, tuo Kauhavan Ben Matlock alias Antti Kurvinen (kesk) tuntuu keksineen, että kepun kuihtuva yrittäjäkannatus voidaan paikata korvaamalla mattokutomot (ks. Antti Tuurin Pohjanmaa) yliopistoilla, jollainen pitää Kurvisen ministerikauden päätteeksi löytyä joka kylässä – sen kepun sote-pisteen vierellä.

Korkeakouluasioissa Kurvisen kerrotaan olevan ”laukalla”, mutta sehän sopii!

Raviurheilu kuuluu maatalousministeri Jari Lepälle (kesk), mutta silti Setä A. suosittelee, että esimerkiksi Kauhavan entisen ilmasotakoulun tiloihin voisi perustaa Kurviselle nimikko-oppilaitoksen ”Antin laukkakorkeakoulu”.

Taivaan sinessä liitää kotimaisen valtionyhtiön siivin sinivalkoinen Finnair – ja varsinkin Finnairin toimitusjohtajan tulot.

Topi Manner, Finnair.

Ei siinä mitään, kyllähän valtion lentopuulakin tj. Topi Manner on palkkansa ja pääomatulonsa – siis yhteensä 1,3 miljoonaa – ansainnut. Mutta siinä on enemmän miettimistä, että miksi tulot juuri koronavuotena nousivat vielä 0,3 miljoonalla eurolla vuoden takaisesta.

Lisäys kello 13.50:

Mannerin vuoden 2020 verotulot sisälsivät noin 250 000 euroa Finnairin ulkopuolisia ansiotuloja mm. Elisan hallitusjäsenyyteen ja vanhan työnantajan maksuun vapautuneisiin tulospalkkioihin liittyen. Finnairilta saatuihin tuloihin vaikutti vuodelta 2019 maksettu tulospalkkio. Tulospalkkio maksettiin normaalisti kaikille kannustinohjelmiin kuuluville finnairilaisille.

Sen sijaan Finnairin maksamaa kiinteää palkkaa leikattiin vuonna 2020 15 prosenttia kuuden kuukauden ajaksi muun johdon tapaan.

Johdon tulospalkkioista luovuttiin vuosille 2020-2022 ja kiinteät palkat jäädytettiin samalle ajanjaksolle.

Tuloja saattaa silti ihmetellä myös joku lomautettu lentoemäntä, stuertti tai lentoperämies.

Moni joutui etsimään muita töitä, jopa mansikanmyyjänä. Eipä silti, viime kesänä huonompikin mansikkakauppias teki paremman tilin kuin Finnair, jonka heinä-syyskuun vertailukelpoinen liiketulos oli 109,1 miljoonaa euroa tappiolla. Ymmärrettävää näinä aikoina, tietenkin.

Herrana on hyvä olla, mutta valtionyhtiöön on vaikea päästä, kuuluu vanha viisaus.

Artikkelia korjattu 14.11. kello 11.14: Raviurheilu kuuluu maatalousministeri Jari Lepän hallinnonalaan.

Artikkelia korjattu 14.11. kello 13.52: artikkelissa annettiin aiemmin ymmärtää, että Manner olisi saanut Finnairilta palkkaa viime vuonna 1,3 miljoonaa euroa. Kyse on kuitenkin tuloista, jotka sisälsivät Finnairin ulkopuolisia ansiotuloja.

Finnairin maksamaa kiinteää palkkaa leikattiin vuonna 2020 15 prosenttia kuuden kuukauden ajaksi.

Myös artikkelin otsikko ja tekstin kappaleiden järjestys on vaihdettu.

Ilta-Sanomat pahoittelee mahdollisia väärinkäsityksiä.

Source Link is.fi