Banner Before Header

Seuraa suoraa lähetystä: ministeriö vastaa suomalaisten kysymyksiin sähköstä

Työ- ja elinkeinoministeriön, Marttaliiton ja Kelan asiantuntijat vastaavat kansalaisten lähettämiin kysymyksiin muun muassa sähköpulaan varautumisesta ja sähkötuesta.

Millaisia ovat mahdolliset sähkökatkot, jos sähkö ei riitä? Millaista tukea voin saada nousseiden sähkölaskujen maksamiseen? Tämäntapaisia kysymyksiä pyörii monien mielessä, kun sähkö on kallistunut.

Työ- ja elinkeinoministeriö vastaa suomalaisten yleisimpiin kysymyksiin sähköstä, energiansäästöstä ja sähköpulasta verkkotilaisuudessa, joka alkaa kello 11.30. Yle näyttää tilaisuuden suorana.

Vastaamassa on ministeriön virkamiesten lisäksi muitakin asiantuntijoita. Kysymykset on lähetetty ministeriöön etukäteen, ja niitä kertyi yli sata.

Kysymykset liittyivät muun muassa sähköjärjestelmään ja sen toimimiseen, sähköpulaan varautumiseen ja sähkötukeen.

Kysymyksiin sähkömarkkinoista ja sähköjärjestelmän toiminnasta vastaavat energiaosaston päällikkö Riku Huttunen ja ylitarkastaja Tatu Pahkala työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä voimajärjestelmän käytön johtaja Tuomas Rauhala kantaverkkoyhtiö Fingridistä.

Sähkötilanteen vaikutuksista ihmisten arkeen kertovat Marttaliiton kehittämispäällikkö Salka Orivuori, Motivan asiantuntija Päivi Suur-Uski ja Kelan ryhmäpäällikkö Kirsi Metsävainio.

Source Link yle.fi