Banner Before Header

”Shamaani” katuu tekojaan –Mitä tapahtui ikonisiin uutiskuviin tallentuneille Capitolin valtaajille

Vuosi sitten loppiaisena tapahtuneen Yhdysvaltain kongressirakennuksen Capitolin valtauksen selvitystyö jatkuu. Tähän mennessä yli 700 ihmistä on pidätetty, ja yli 30 on tuomittu vankeusrangaistukseen.

Mutta mitä tapahtui ikimuistoisiin uutiskuviin tallentuneille mellakoitsijoille?

Jacob Chansley.

Jacob Chansley, 34, tuli tunnetuksi QAnon-shamaanina. Chansley pidätettiin muutama päivä tapahtuneen jälkeen. Hänet tuomittiin yhteen pisimmistä vankeusrangaistuksista. Chansley tuomittiin 41 kuukaudeksi vankeuteen, jonka jälkeen seuraa 36 kuukautta ehdonalaista. Oikeudenkäynnissä Chansley sanoi ymmärtävänsä nyt, että Capitoliin tunkeutuminen oli väärin ja hän toivoo voivansa ”eheytyä”.

Richard Barnett.

Richard Barnett, 61, kuvattiin istumassa edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin tuolissa. Tällä hetkellä Barnett odottaa vankilassa Washington DC:ssä vastaamista lukuisiin syytteisiin. Barnettia syytetään muun muassa virkamiehen vastustuksesta, häiriökäyttäytymisestä ja tunkeutumisesta rakennukseen tappavalla tai vaarallisella aseella varustettuna. Barnett kiistää kaikki syytteet.

Kevin Seefried.

Kevin Seefried, 52, kuvattiin kantamassa etelävaltioiden lippua senaatin sisäänkäynnin läheisyydessä. Seefriediä ja hänen poikaansa Hunteria syytetään väkivaltaisesta tunkeutumisesta ja häiriökäyttäytymisestä. Seefried kiistää syyllisyytensä. Hän odottaa oikeudenkäyntiä vapaalla jalalla.

Adam Johnson, 36, tallentui kuviin kantamassa edustajainhuoneen puhemiehen koroketta. Hänestä tuli someilmiö tunnistella ”podium guy” eli puhujanpönttö-tyyppi. Johnsonia syytettiin laittomasta tunkeutumisesta, häiriökäyttäytymisestä ja valtion omaisuuden varastamisesta vain muutama päivä myöhemmin.

Marraskuussa Johnson myönsi osan syytteistä, ja häntä odottaa kuuden kuukauden vankeustuomion lisäksi 9 500 dollarin sakot. Johnson on ilmaissut kiinnostuksensa kirjan kirjoittamiseen tapahtumista. Hän myöntyi luovuttamaan valtiolle kirjan kirjoittamisesta koituvat mahdolliset voitot viiden vuoden ajan.

Lue lisää: Mitä Trump teki ja missä on mystinen pommimies? Nämä kysymykset Capitolin mellakasta piinaavat yhä amerikkalaisia

Source Link is.fi