Banner Before Header

Shoigu: 200 000 ihmistä mobilisoitu Venäjän armeijaan

Venäjällä yli 200 000 ihmistä on mobilisoitu armeijaan sen jälkeen, kun presidentti Vladimir Putin julisti osittaisen liikekannallepanon 21. syyskuuta, kertoi Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu tiistaina.

Shoigun mukaan mobilisoidut on koulutettu kymmenillä harjoituskentillä ja kuudessa koulutuskeskuksessa. Hän vaati, että armeijan ja merivoimien komentajat auttavat ”värvättyjä sopeutumaan nopeasti taisteluihin”.

Shoigu sanoi myös, että värväystoimistojen ei pidä käännyttää pois vapaaehtoisia, ellei tähän ole vakavia syitä.

Kreml on sanonut, että tarkoituksena on värvätä 300 000 miestä.

Venäjä julkisti ”osittaisen” liikekannallepanon noin kaksi viikkoa sitten. Tarkoituksena oli virallisen tiedotuksen mukaan värvätä miehiä, joilla on aikaisempaa sotilaallista kokemusta.

Joukko reserviläisiä seisomassa rivissä kutsuntatoimiston pihalla Omskin alueella sijaitsevassa Tarassa.

Jopa Kremlin kannattajat ovat olleet liikekannallepanon aikana huolissaan siitä, että ihmisiä rekrytoidaan umpimähkäisesti. Venäjältä kuultujen kokemusten mukaan liikekannallepanossa on yritetty rekrytoida miehiä, joilla ei ole aiempaa sotilaallista kokemusta tai heitä, jotka ovat alun perin ilmoitettua ikärajaa huomattavasti vanhempia, uutisoi Reuters.

Lue lisää: Jopa Putinin tukijat huolestuneita liike­kannalle­panon ongelmista – ”Tällaiset yli­lyönnit ovat täysin mahdottomia hyväksyä”

Lue lisää: Raivo kasvaa Venäjällä – ”Miksi viette meidän lapsemme?”

Kymmeniä tuhansia henkilöitä on karannut Venäjältä naapurivaltioihin sen jälkeen, kun liikekannallepano julistettiin.

Putin myönsi viime viikolla mobilisaatiossa tehdyt virheet ja sanoi, että ne pitäisi korjata.

Source Link is.fi