Banner Before Header

Sidney Crosby tuuletti juhlamaalia NHL-kierroksella – Aleksandr Ovetshkinin uskomaton maalitahti vain jatkuu

Pittsburgh Penguinsin kiekkoikoni Sidney Crosby pääsi tuulettamaan uransa 500. runkosarjamaalia jääkiekon NHL:ssä. Crosby iski juhlamaalinsa Philadelphia Flyersin verkkoon. Penguins voitti ottelun 5–4 jatkoajalla.

34-vuotiaan Crosbyn ohella aktiivipelaajista vain Aleksandr Ovetshkin on 500 runkosarjamaalin kerhossa. Venäläistykillä osumia on jo huimat 761.

– Hyvältä tuntuu. Olen pyörinyt täällä jo jonkin aikaa, joten hauska saada tuo (lukema) ja hienoa tehdä se kotihallissa. Ensimmäinen maalinikin (lokakuussa 2005) oli kotona ja siitä jäi hyvät muistot. Niin jää tästäkin, Crosby sanoi NHL:n nettisivuilla.

– Vaikea tätä on pukea sanoiksi. Siisti lukema. Kun katsoo listaa 500 maaliin yltäneistä pelaajista, on etuoikeus kuulua tuohon ryhmään.

Crosby on edustanut koko uransa ajan Penguinsia. Häntä ennen seurassa on 500 maaliin päässyt vain legendaarinen Mario Lemieux (690 maalia).

– Olen todistanut suurinta osaa noista (Crosbyn maaleista) vuosien mittaan, ja olen varma, että niitä tulee vielä paljon. Joten onnittelut, nauti tästä ja kaikkea hyvää sinulle, ystäväni, Lemieux sanoi videoyhteyden välityksellä.

Crosbyn syksy oli rikkonainen ranneleikkauksesta toipumisen ja koronaviruksen takia. Hän teki kauden 25 ensimmäisessä pelissään vain viisi maalia. 13 viime pelissään mies on kuitenkin iskenyt yhdeksän maalia. Ja mikä kenties sopivinta merkkipaalumaalille, hän on tehnyt urallaan eniten maaleja juuri Philadelphiaa vastaan (50).

– Enpä tiennyt tuota. Mutta sen tiedän, että heitä (Flyersia) vastaan on aina oltava täydessä terässä, niin on ollut ensimmäisestä heitä vastaan pelaamastani ottelusta lähtien, Crosby kommentoi.

Crosby on NHL-historian 46:s puoleen tuhanteen runkosarjamaaliin yltänyt pelaaja. Tilastokärjessä on 894 osumaa tehnyt Wayne Gretzky, toisena Gordie Howe (801) ja kolmantena Jaromir Jagr (766).

Neljäntenä 761 maalillaan on Ovetshkin. Hän ohitti Nasvhille-maalivahti Juuse Saroksen kahdesti keskiviikkoaamuna Suomen aikaa. Ovetshkinin kipparoima Washington haki Nashvillestä 4–1-vierasvoiton.

Tällä kaudella Ovetshkin on takonut jo 30 maalia. Hän on yltänyt tuohon rajapyykkiin jo 16 kaudella uransa aikana.

Suomalaisia 500 maalin kerhossa ovat Teemu Selänne (684, kaikkien aikojen listan 12:s) ja Jari Kurri (601, 20:s).

Lue myös:

Source Link yle.fi