Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_65c577d0e9b7092690d47eda601d2025, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sierra Leonessa säiliö­auton räjähdyksessä kuolleiden määrä noussut yli sadan – Uutisalue

Sierra Leonessa säiliö­auton räjähdyksessä kuolleiden määrä noussut yli sadan

Länsiafrikkalaisessa Sierra Leonessa tapahtuneen säiliöauton räjähdyksessä kuolleiden määrä on noussut yli sadan. Lisäksi noin 90 on viranomaisten mukaan sairaalahoidossa.

Turma tapahtui maan pääkaupungissa Freetownissa perjantai-iltana, kun silminnäkijöiden mukaan polttoainetta kuljettanut säiliöauto ja kuorma-auto kolaroivat huoltoasemalla.

Ihmisiä kerääntyi säiliöauton ympärille keräämään polttoainetta. Vuotanut polttoaine syttyi tuleen ja aiheutti massiivisen räjähdyksen. Palo levisi laajalle alueelle.

– Keskitymme juuri nyt auttamaan heitä, jotka ovat loukkaantuneet vakavasti, sanoi maan presidentti Julius Maada Bio sunnuntaina palattuaan YK:n ilmastokokouksesta Glasgow'sta.

Hän toisti hallituksen lupauksen, jonka mukaan loukkaantuneet saavat ilmaisen hoidon.

Presidentin mukaan Sierra Leonen täytyy myös oppia tästä valitettavasta tapauksesta, jotta vastaavaa ei koskaan enää tapahdu.