Banner Before Header

Sijoittaja satsasi Netflixiin – hävisi kolmessa kuukaudessa 400 miljoonaa

Suursijoittaja Bill Ackman on hävinnyt 400 miljoonaa dollaria vain kolmessa kuukaudessa Netflix-palveluun tekemänsä sijoituksen takia, kertoo Financial Times.

Ackmanin Pershing Square -sijoitusyhtiö osti tammikuun lopussa Netflixin osakkeita 1,1 miljardin dollarin eli reilun miljardin euron arvosta. Pershing Square nousi kauppojen johdosta Netflixin 20 suurimman osakkaan joukkoon.

Lue lisää: Netflixin osake syöksyssä – tilaajakato kauhistuttaa Wall Streetillä

Netflixin osakekurssi romahti tällä viikolla verkkopalvelun kerrottua, että se menetti tämän vuoden tammi–maaliskuussa 200 000 tilaajaa. Lisäksi yhtiö ennakoi tilaajakadon jatkuvan.

Tammikuussa Netflix-ostojen yhteydessä Ackman totesi, että Pershing Square oli tehnyt parhaat sijoituksensa silloin, kun lyhyen tähtäimen sijoittajat hylkäävät hienot yhtiöt.

Lue lisää: Netflix menetti tilaajia ensimmäistä kertaa 10 vuoteen – kurssista suli neljännes

Nyt sijoitusyhtiö myi Netflix-osuutensa tuntuvalla tappiolla. Ackman totesi sijoittajakirjeessään, että Pershing Square oli menettänyt luottamuksensa kykyyn ennustaa Netflixin tulevaisuutta riittävän luotettavasti.

Hän mainitsi muun muassa Netflixin suunnitelmiin näyttää palvelussa mainoksia sekä karsia tilien jakamista useiden käyttäjien kesken.

Source Link is.fi