Banner Before Header

Simo Peltola ei selviytynyt slopestylen finaaliin, mutta tulevaisuudessa suomalainen toivoo menestyvänsä: ”Nyt, kun pääsen kotiin, rupean treenaamaan ihan täysillä”

Pekingin olympialaisissa nähtiin tiistaiaamuna suomalaisväriä, kun Simo Peltola nähtiin freestylen slopestylen karsinnoissa. Avauslaskustaan suomalainen sai pisteet 35,01. Jo toisella reilillä hänellä oli pieniä vaikeuksia ja loppulasku lasketeltiinkin ”näytöstyyliin”.

– Tässä lajissa on vähän niin, että jos yksi reili epäonnistuu, varsinkin niin pahasti kuin minulla, niin siinä ei oikein pysty pelastamaan sitä mitenkään. Ajattelin, että mieluummin vedän showta ihmisille, jotain hauskaa katsottavaa ja näytin, mitä tämä laskettelu voi olla, sanoi Peltola Yle Urheilun haastattelussa kisan päätyttyä.

Peltola sai toisesta laskustaan pisteet 29,25. Hänen toinen laskunsa meni pilalle heti ensimmäisellä reilillä. Finaaliin pääsi 12 karsintojen parasta. Peltola oli lopulta karsinnan sijalla 27.

simo peltola, freestyle
Katso Simo Peltolan ensimmäinen lasku freestylen slopestylen karsinnassa. Peltola sai avauslaskustaan pisteet 35,01.

Peltola valittiin viime tipassa Suomen olympiajoukkueeseen, kun Elias Syrjä ja Kuura Koivisto olivat loukkaantuneina.

Peltola sairasti koronan ennen olympialaisia ja aiemmin Yle Urheilulle antamassaan haastattelussa mies kertoi, että kantapäässä oli tuntemuksia syksyllä. Peltola lähtikin Pekingiin ilman, että oli päässyt kunnolla kisaamaan. Mies totesikin, että Pekingin olympiarata oli haastava, kun laskuja ei ollut kaudelta alla.

– Oli jäistä ja tuulista, en pystynyt näyttämään ihan sitä, mitä olisin halunnut, mutta ensi kerralla sitten.

– Sen puolesta on ihan hyvä fiilis, että pääsee vihdoin kotiin ja treenaamaan, kun en ole päässyt tänä kautena kunnolla laskemaan, sen ehkä huomasi tuosta.

– Silti oli tosi hyvä kokemus ja katsomo tykkäsi, Peltola tuumi.

Peltola nähtiin Pekingissä myös big airin karsinnassa, jossa jäi niin ikään finaalin ulkopuolelle. Vaikka olympiakokemus jäi vaisuksi, Peltolan mielessä siintää jo tuleva. Hän sanoo aina nauttivansa laskemisesta, mutta janoavansa myös tuloksia.

– Haluan myös oikeasti menestyä ja tiedän, miten pitää treenata. Nyt, kun pääsen kotiin, rupean treenaamaan ihan täysillä ja toivottavasti kauden viimeisissä maailmancupeissa pystyn näyttämään kunnolla, mitä osaan.

Lue myös:

Source Link yle.fi