Banner Before Header

Sinimustalla asullaan kohahduttanut Piia Kattelus-Kilpeläinen erotettiin perussuomalaisista

Perussuomalaisten puoluehallitus on 4. heinäkuuta pitämässään kokouksessa erottanut Seinäjoen kaupunginhallituksen ja Etelä-Pohjanmaan aluevaltuuston 2. varapuheenjohtaja Piia Kattelus-Kilpeläisen puolueen jäsenyydestä.

Puolueen mukaan erottaminen liittyy hänen puolueen vastaiseen toimintaansa.

Asiasta kertoi ensin Ilkka-Pohjalainen.

Yle ei tavoittanut ulkomaanmatkalla olevaa Kattelus-Kilpeläistä kommentoimaan. Hänen juristinsa Jari Korhonen välitti tiedon, että Kattelus-Kilpeläinen haluaa rauhassa tutustua päätökseen ja sen jälkeen palata asiaan.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Anne Matokangas ei tiistaina osannut kertoa, mitä Kattelus-Kilpeläisen monille luottamustehtäville käy.

Matokangas uskoo, että päätös tulee vaikuttamaan perussuomalaisten äänimäärään tulevissa vaaleissa.

– Kyllähän se kiistatonta on, että varmasti ääniä meiltä vie, hän toteaa.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piiri olisi nimennyt Kattelus-Kilpeläisen ehdolle ensi vuoden eduskuntavaaleihin, mutta puoluehallitus eväsi sen.

Kattelus-Kilpeläinen oli viime vuoden kuntavaaleissa ja tämän vuoden aluevaaleissa puolueensa äänikuningatar Seinäjoella ja Etelä-Pohjanmaalla. Esimerkiksi aluevaaleissa Kattelus-Kilpeläinen keräsi koko Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelta viidenneksi eniten ääniä, noin 1 300.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit osallistua keskusteluun keskiviikkoon 6.7. kello 23:een saakka.

Source Link yle.fi