Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d4167b8a6935336cf1f4aff10a4d2766, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sirkka-Liisa Anttila teki kolme vuotta sitten radikaalin päätöksen, josta hänen miehensä ilahtui – näin hän hoitaa parisuhdettaan – Uutisalue

Sirkka-Liisa Anttila teki kolme vuotta sitten radikaalin päätöksen, josta hänen miehensä ilahtui – näin hän hoitaa parisuhdettaan

On tammikuinen tiistai-iltapäivä, ja Sirkka-Liisa Anttila on saanut juuri neljä pullapitkoa uuniin. Mamman tekemät pitkot menevät lapsille ja lapsenlapsille.

Nyt on aikaa leipoa, kun kiireiset eduskuntavuodet ovat takana. Ammattipoliitikon ura vei Anttilan 36 vuotta Helsinkiin ja Eurooppaan ja pois kotoa Forssasta. Sitten 2018 lapsenlapset esittivät toiveen, josta mamma ei voinut kieltäytyä.

– Lastenlapset tulivat sanomaan, että mamma jos haluat olla enemmän meidän elämässä, saisit jäädä eduskunnasta pois. Ei siinä ollut paljon muuta kuin että niin sen teen. Olen jälkeenpäin ollut tosi tyytyväinen, Sirkka-Liisa Anttila kuvailee muutaman vuoden takaista ratkaisuaan.

Hänen aviomiehensä Risto Anttilakin on ollut tyytyväinen. On ollut aikaa olla yhdessä ja lenkkeillä, kun ei ole ollut kiirettä.

– Hän sanoi alkuun, että häneltä meni vapaus, mutta nyt hän ei ole enää puhunut mitään, Sirkka-Liisa Anttila kertoo nauraen.

– Ymmärsin hyvin mistä on kysymys.

78-vuotiaana Sirkka-Liisa Anttila tietää, että aika on rajallinen. Siksi hän lykännyt vähän muistelmiensa tekoa. Hän haluaa antaa aikaa puolisolleen Ristolle ja tietysti koko perheelle.

– Parisuhteen on tärkeää olla kunnossa, ja se on kunnossa, kun sitä hoidetaan ja sen eteen pitää tehdä töitä, hän sanoo.

Kotiin tullessaan Sirkka-Liisa on aina kokenut olevansa tervetullut. Puoliso on ollut tärkeä tuki. Risto Anttila hoiti pariskunnan lapset, kun vaimo lähti tekemään uraa kodin ulkopuolelle. Lapset olivat tuolloin 13- ja 9-vuotiaat.

– Yleensä se, että mies hyväksyy, että nainen perheestä lähtee tekemän uraa, ei ole ihan yleistä.

Risto ja Sirkka-Liisa kesällä 2017. Tuolloin Sirkka-Liisa Anttila oli vielä mukana politiikassa.

Aikoinaan Risto Anttila oikein kehotti vaimoaan hakemaan töitä kotitilan ulkopuolelta.

– Minun viisas mieheni sanoi, että jos me kaikki, miniä ja anoppi sekä appiukko ollaan täällä saman hellan ääressä, se ei ole pidemmän päälle hyvä asia kenellekään meistä.

– Aina kun olen kotona, tuen ja autan häntä ja yritän pitää kodista hyvin huolta.

57 vuotta yhdessä on opettanut paljon parisuhteesta.

– Olen oppinut, että miehen itsetuntoa pitää huoltaa, sillä mieskin on särkyvä. Ja pitää huolehtia myös, miten itse käyttäytyy. Mies tykkää hyväilystä, hän tykkää että häntä kiitetään ja kannustetaan.

Puhuminen on avainasemassa. Sirkka-Liisa Anttilan mielestä parisuhteessa pitäisi pystyä keskustelemaan, mitä haluaa yhteiseltä elämältä.

– Erilleen kasvaminen alkaa siitä, ettei puhuta eikä keskustella eikä olla samalla aaltopituudella.

Anttilat ovat viihtyneet hyvin yhdessä. On matkusteltu hääpäivää juhlimaan etelään. Silloin on voinut keskittyä toisen kanssa yhdessäoloon.

– Mieheni hemmottelee minua sillä tavalla, että hän ottaa välistä kaulasta kiinni, välillä hän tuo kukkia. On se silloin tärkeää, kun on hääpäivä tai syntymäpäivä.

– Tässä iässä terveys on suurin asia. Eikä sitä välttämättä huomaa ennen kuin sen menettää.

Yhdessä muistellaan usein sitä kesäistä sunnuntai-iltaa 57 vuotta sitten, kun tavattiin tansseissa.

– Tuli vastaan upea nuori mies, jonka matkaan lähdin. Tanssimme koko illan ja siitä se alkoi, Sirkka-Liisa Anttila kertoo.

Upea, hyvin harkitseva ja turvallinen mies. Sinä iltana 57 vuotta sitten syntynyt tunne on säilynyt yhä.

Source Link is.fi