Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6d0dc571509dec0e5473dcd4c01dffbb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SM-kultamitalisti Jasmi Joensuulta tyly kuitti arvostelijoilleen – ”Halusin näyttää” – Uutisalue

SM-kultamitalisti Jasmi Joensuulta tyly kuitti arvostelijoilleen – ”Halusin näyttää”

Imatra

Ilmeet olivat paljon puhuvia. Niiden perusteella tuoreen Suomen mestarin olisi tehnyt mieli revetä liitoksistaan.

Tällainen vaikutelma väistämättä syntyi, kun seurasi Jasmi Joensuun elehdintää Imatran SM-kisojen maalialueella perinteisen kympin jälkeen. Lauantaina tullut uran ensimmäinen aikuisten SM-kulta meni Joensuulla, 25, ilmiselvästi tunteisiin.

Hän sai hillittyä itsensä suuremmilta tunteenpurkauksilta, mutta toi tyytyväisyytensä painokkaasti esiin.

– Tänään onnistui kaikki. Tällä ensimmäisellä mestaruudella on tosi iso merkitys mulle, Vantaan hiihtoseuraa edustava maajoukkuehiihtäjä vahvisti median haastattelupisteellä.

Joensuun voitto ei ollut millään tavalla yllätys Tour de Skillä vuodenvaihteessa kilpailleiden maajoukkueen kärkinimien puuttuessa lähtöviivalta. Ei sekään, että hänen voittonsa tuli suvereenilla, minuutin ja 18 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Julia Hägeriin.

– Aamulla ajattelin, että 45 sekunnin ero toiseksi tulevaan olisi kova suoritus, ja nyt eroa tulikin vielä selvästi enemmän. Jos kärkinaisemme olisivat olleet täällä mukana, olisin varmasti ollut lähellä heitä, Joensuu iloitsi.

– Mä todella halusin näyttää, millaisiin suorituksiin pystyn myös normaalimatkoilla. Siksi ahdistin itseäni aivan loppuun asti.

Jasmi Joensuu oli naisten perinteisen kympillä täysin ylivoimainen. Hän uskoi antaneensa kovan näytön olympialaisten viestiä ja normaalimatkoja ajatellen.

Juniorisarjoissa Joensuu voitti kymmenen SM-kultaa, viimeisimmän kahdeksan vuotta sitten alle 18-vuotiaiden sarjassa. Sittemmin Joensuun kehitys junnasi kuitenkin pitkään paikoillaan, eivätkä tulevaisuuden näkymät olleet häävit.

Yhdysvaltain Denverissä kesään 2019 asti opiskellut Joensuu pulpahti pinnalle uudestaan vasta alkutalvesta 2020, kun hän saavutti SM-pronssia vapaan hiihtotavan sprintissä ja nappasi ensimmäiset maailmancupin pisteensä perinteisen kympillä.

– Minun kohdallani on jo ehditty puhua haudatusta lupauksesta. Minulle on myös sanottu, että olisin nimenomaan sprintteri, mutta en itse koe niin. Osaan hiihtää kovaa myös normaalimatkoilla, kuten tänään nähtiin, Joensuu kuittasi epäilijöilleen.

– Tämä oli kova näyttö myös Pekingin olympialaisia ajatellen. Haluan hiihtää siellä muillakin matkoilla kuin vain sprintissä. Perinteisen kympille ja viestiin on jo neljä kovaa naista tarjolla, mutta myös minulla on niillä matkoilla annettavaa. Toivottavasti tämä riitti näytöksi vähintään varahiihtäjäksi.

Viime talven MM-kisoissa viestipronssia saavuttanut Joensuu alleviivasi, että nyt hänen ei tarvinnut missään vaiheessa pelätä hyytymistä kesken kaiken.

– Olen elämäni kunnossa. Olen lähestynyt parin vuoden aikana selvästi maailman huipputasoa, ja jos tästä vielä uuden hyppäyksen saan, niin sitten ollaan jo tosi lähellä kärkeä, Joensuu linjasi.

– Tämä on pitkäjänteisen, kovan työn tulos. Vuosilla Denverissä ja siellä korkealla hiihdetyillä kisoilla taitaakin ollut paljon suurempi merkitys kuin olisin koskaan osannut kuvitella.

Sunnuntain vapaan SM-sprintin todennäköisesti väliin jättävä Joensuu voi tulevaisuudessa saada arvokkaita neuvoja ex-hiihtotähti Matti Heikkiseltä. Vuoden 2011 maailmanmestari työskentelee markkinointivastaavana yrityksessä, joka on yksi Joensuun uusista sponsoreista.

– Uskon, että tulen vielä jossain vaiheessa saamaan tärkeitä neuvoja Matilta, Joensuu sanoi.

Source Link is.fi