SM-liigahistorian murheellisin putki poikki – porilaissankarilta huvittava paljastus tuuletuksestaan

Jääkiekon SM-liigan illan ainoassa ottelussa Ässät nousi kahden maalin takaa 4–3-voittoon voittomaalikilpailussa.

Rami Määttä luistelee.-

Torstain KalPa-kamppailu jää Rami Määtän mieleen. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Hinni Hirvonen,

STT Urheilu

Jääkiekon miesten SM-liigassa pelattiin torstaina vain yksi ottelu, mutta Ässien ja KalPan kohtaaminen jäi historiaan.

Ässien puolustaja Rami Määttä päätti nimittäin 176 SM-liigaottelua kestäneen maalittoman putkensa.

Neljättä kauttaan liigassa pelaava Määttä ei ollut koskaan aiemmin onnistunut maalinteossa SM-liigassa. Hän piti hallussaan pisintä ajanjaksoa ilman maalia SM-liigassa.

Määttä oli noussut tällä kaudella listauksen ”kärkipaikalle”. Edellinen pisin maaliton putki oli SaiPassa ja Pelicansissa pelanneella Matti Hanalla, joka ei koskaan saanut maalitiliään SM-liigassa auki.

Torstaina Määtän putki katkesi, kun hän kavensi tarkalla laukauksellaan ottelun 1–2:een toisessa erässä.

Jos maali ei vielä jäänyt yleisön mieleen, niin ainakin sitä seurannut tuuletus jäi. Porilaispuolustaja otti nimittäin kotiyleisön haltuun, ja yritti muun muassa tehdä punnerruksia jään pinnassa.

– Tuuletus oli suunniteltu, mutta se ei ollut tuo. Kaaduin, joten jouduin soveltamanaan, Määttä kertoi erätauolla MTV:n haastattelussa.

Näyttävää osumaansa Määttä kommentoi ironisesti.

– Minulla ei ole ollut tapana tehdä rumia maaleja Liigassa.

Porilaisyleisö otti Määtän osuman ja sitä seuranneen kunniakierroksen vastaan hurmioituneena. Iso osa Isomäen hallin katsojista nousi seisomaan.

Loppua ei ollut tulla riemujuhlaan pelin jälkeenkään. Määttä otti yleisönsä jäällä, ja koko Ässien joukkue taustaryhmineen ja loukkaantuneine pelaajineenkin tulivat riemuitsemaan.

Määttä kiitteli vuolaasti myös joukkuetoveriaan.

Aleksi Matinmikolle olen kiitollinen. Hän on syöttänyt avausmaalini sekä A-nuorissa että Liigassa. Pikku hiljaa tämä alkaa hahmottua, mitä on tapahtunut.

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta vierasjoukkue KalPa karkasi 2–0-johtoon toisessa erässä Oliver Kapasen ja Matyas Kantnerin osumilla. Määtän kavennusosuma syntyi toisen erän loppupuoliskolla. Dylan Fabre toi päätöserän alussa Ässät ylivoimalla tasoihin, mutta Jesper Mattila vei hetkeä myöhemmin vieraat jälleen johtoon.

Ässät nousi viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia tasoihin Jan-Mikael Järvisen osumalla.

Kotijoukkueen illan kruunasi ottelun kääntyminen 4–3-voitoksi voittomaalikilpailussa, sillä pudotuspeliviivan alle valahtanut porilaisnippu kaipasi pisteitä kiivaasti. Ratkaisevan osuman iski Will Graber.

Ässät nousi TPS:n ohi playoff-paikalle, kymmenenneksi. KalPa on sijalla seitsemän.

Sarjataulukon näet tästä linkistä.

Source Link yle.fi