SM-liigakomeetta Lukas Dostal debytoi NHL:ssä – loisti heti tähdistössä: ”Aloin vain itkeä”

Tampereen Ilveksen maalilla viime kausina ihastuttanut ja kaudella 2019–20 SM-liigan parhaaksi maalivahdiksi valittu Lukas Dostal, 21, debytoi NHL:ssä varhain maanantaiaamuna.

Anaheimin tshekkilupaus aloitti NHL-uransa komeasti. 33 kertaa torjunut Dostal torjui heti voiton, kun Anaheim kukisti kotijäällään Detroitin voittolaukauskilpailun jälkeen 4–3. Voittolaukauskisassa Detroit ei onnistunut ohittamaan kertaakaan Dostalia.

Vakuuttavasti debyytissään torjunut Dostal valittiin ottelun kolmostähdeksi.

Ottelun parhaana palkittiin poskettomat 35.11 minuuttia pelannut Anaheimin puolustaja Cam Fowler (0+1). Kakkostähti oli Detroitin Tyler Bertuzzi (1+1).

Dostal oli selvästi häkeltynyt debyyttinsä jälkeen.

– Tämä oli epätodellista. Ottelun jälkeen aloin vain itkeä, koska lopussa oli niin kova paine. He ajoivat meidät jatkoajalle ja lopulta rankkareihin. Halusin vain voittaa tämän jätkille, joukkueelle. Onneksi se tapahtui, Dostal huokaili tv-haastattelussa.

– On vaikea puhua juuri nyt. Olen unelmoinut tästä lapsesta asti, ja nyt se tapahtui. Epätodellista.

Jopa NHL-kauden suurin yllättäjä Anaheim nousi voitolla jo neljänneksi Läntisessä konferenssissa.

Dostal teki myös seurahistoriaa. 33 torjunnallaan hänestä tuli eniten torjuntoja debyytissään ottanut Anaheimin maalivahti.

Kesän 2018 kolmoskierroksella varatusta tshekistä tuli 21-vuotiaana myös historian neljänneksi nuorin Ducksin maalilla debytoinut maalivahti.

Tilaston ykkösenä on joukkueen nykyinen ykkösvahti John Gibson, joka keväällä 2014 debytoi vajaan vuoden Dostalia nuorempana.

Ennen Anaheimin ja Detroitin välisen ottelun alkua jäällä koettiin myös erikoinen hetki, kun aloituskiekon kävi pudottamassa apina.

Sunnuntain NHL-kierros

St. Louis Blues–Dallas Stars 2–1 (0–0, 0–1, 2–0) D: Miro Heiskanen 0+1

Anaheim Ducks–Detroit Red Wings 4–3 vl. (1–0, 1–2, 1–1, 1–0)

Source Link is.fi