Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_89cb1809d81f03079867f305ab28cc79, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SM-liigapelaajat aikovat protestoida koronarajoituksia – luvassa näyttävä ele päättäjien suuntaan – Uutisalue

SM-liigapelaajat aikovat protestoida koronarajoituksia – luvassa näyttävä ele päättäjien suuntaan

Jääkiekon SM-liigan vuoden 2022 ensimmäiset ottelut pelataan tänään tyhjille katsomoille.

Yleisörajoitukset ovat ajaneet kotimaisen liigan jo niin ahtaalle, että joukkueet aikovat protestoida rajoituksia näyttävin elein.

Kun tuomari on pudottamassa ottelun avauskiekkoa jäähän keskiympyrässä, ei peli alakaan, vaan jäällä sekä vaihtoaitioissa olevat pelaajat hakkaavat mailoilla jäätä ja laitoja ensimmäiset viisi sekuntia.

Tämä ele on käytössä liiganlaajuisesti keskiviikon kierroksesta alkaen.

Ilta-Sanomat on saanut haltuunsa Suomen jääkiekkoilijat ry:n eli pelaajayhdistyksen joukkueille välittämän viestin, jossa ”Liigan uudesta alkuproseduurista” ohjeistetaan.

– Tällä pyritään pitämään ääntä päättäjien suuntaan, viestissä lukee.

Mielenilmausta aiotaan jatkaa siihen asti, kunnes halleihin saa jälleen ottaa yleisöä.

Pelaajayhdistyksen viestin perusteella myös tuomarit ovat mukana ”uudessa alkuproseduurissa”, sillä tuomari pudottaa kiekon jäähän vasta viiden sekunnin protestin jälkeen.

SM-liiga julkaisi viime viikolla avoimen kirjeen hallitukselle ja aluehallintovirastoille. Kirjeen olivat allekirjoittaneet SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi, puheenjohtaja Heikki Hiltunen ja kaikkien viidentoista liigaseuran toimitusjohtajat.

Liiga huomautti kirjeessään seurojen osoittaneen pandemia-aikana kykynsä terveysturvallisen ottelutapahtuman järjestämiseen.

– Odotamme aluehallintovirastoilta pikaisia toimia sen hyväksi, että yleisötilaisuuksien jatkaminen mahdollistetaan terveysturvallisuus huomioiden sen sijaan, että toiminta kielletään kokonaan, kirjeessä linjattiin.

– Vaadimme hallitukselta välitöntä päätöstä tapahtuma-alan kustannusten kompensointiin rajoitusajalta. Tukitoimien tulee olla riittäviä ja ne on toteutettava nopeasti.

Liigassa pelataan keskiviikkona kaksi ottelua: Kärpät–Ilves ja SaiPa–HPK.

HIFK:n ja JYPin välinen kohtaaminen jouduttiin siirtämään JYPin joukkueessa todettujen koronavirustartuntojen takia.

Source Link is.fi