Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4f6b26853571fa737188759682719f6d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SM-liigassa urakoitiin maaleja – puolustajajärkäle levitti balsamia HIFK:n haavoihin – Uutisalue

Keskiviikkoillan SM-liigatulokset:

HIFK–Sport 4–3 JA (2–0, 1–2, 0–1, 1–0)

Tappara–KooKoo 5–4 JA (1–0, 2–1, 1–3, 1–0)

KalPa–Ilves 7–4 (2–0, 3–2, 2–2)

SM-liigakauden heikosti aloittanut HIFK sai balsamia haavoihin, kun se kaatoi keskiviikkoiltana kotikentällään Vaasan Sportin jatkoajalla lukemin 4–3.

HIFK:n suurimmaksi sankariksi nousi jatkoaikamaalin ja tehopisteet 2+1 nakuttanut Ilari Melart. Melart ratkoi joukkueelleen voiton jatkoajalla tarkalla rannelaukauksella.

Jykevän puolustajan tuuletuksesta näki, että voitto maistui. Melartin lisäksi HIFK:n Juho Jääskä oli elementissään tehoin 0+3.

Helsinkiläiset olivat ennen keskiviikon liigakierrosta sarjan jumbopaikalla, joka on SM-liigan suurimmalla pelaajabudjetilla operoivalle seuralle painajaismainen sijoitus.

HIFK:lta ei nähty Sportia vastaan ylikävelyä, vaan kotkapaidat kamppailivat tiukasti vieraskaukalossa.

Kotijoukkue johti avauserän jälkeen ottelua jo 2–0 Melartin ja Roni Hirvosen maaleilla, mutta Sport ei antautunut. Vaasalaiset nousivat toisessa erässä 0–2-tappioasemasta 2–2-tasoihin.

Sportin toisen maalin jälkeen helsinkiläisyleisö osoitti mieltään kotijoukkueelle. Yleisö vislasi omilleen ja vaati joukkueeltaan nähtyä parempia otteita.

Vaasalaisille avautui erinomainen paikka mennä ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon, kun Olli Palola komennettiin rangaistusaitioon toisen erän puolivälissä. Sportin ylivoima ei ollut parhaimmillaan, ja HIFK onnistui syöttämään kiekon suoraan jäähyaitiosta tulleen Palolan lapaan.

Palola ei päässyt nokikkain Sport-maalivahdin kanssa, mutta SM-liigan maalipörssin kahdesti voittanut maalisieppo osoitti, ettei tarvitse läpiajoja. Palola laukoi pelivälineen piirun tarkasti ohi Sportin maalia vartioineen Rasmus Reijolan ja tulitti joukkueensa toistamiseen johtoon.

Painetta HIFK:n leirissä johtoasemasta huolimatta lisäsi Kasper Halttusen nopeasti joukkueen kolmannen maalin jälkeen ottama 2+2 minuutin jäähy. Kotijoukkue onnistui kuitenkin alivoimassaan moitteettomasti.

Kolmas erä alkoi varovasti molempien joukkueiden osalta, mutta nopeasti erän edetessä Sport haki tasoitusosumaa hanakasti. Vaasalaisten työ tuotti hedelmää hieman ennen päätöserän puolta väliä, kun Teemu Väyrynen iski todellisen tahtomaalin helsinkiläisten maalinedustalta.

Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajan lopulla.

HIFK:n tappioputken päätti illan toisella osumallaan puolustaja Melart, joka kirjasi Sportia vastaan tehot 2+1. Sportilla oli jatkoajalla omat paikkansa, mutta vanha sanonta ”jos et itse tee, kaveri tekee” päti Helsingin keskiviikkoillassa.

Tampereella Tappara kaatoi runsasmaalisessa ottelussa KooKoon 5–4 jatkoajalla.

Tappara karkasi toisessa erässä jo 3–0-johtoon, mutta KooKoo osoitti olevansa sisukas joukkue.

Kouvolalaiset kampesivat ensin 0–3-tilanteesta tasoihin 3–3:een, mutta kirvesrinnat hankkivat johtoasemansa kertaalleen takaisin. KooKoo kuitenkin rimpuili itsensä vielä kerran rinnalle alkukauden sensaation Linus Anderssonin päätöserän viime hetken osumalla.

Tapparan Veli-Matti Savinainen lopetti KooKoon rypistelyt jatkoajalla, kun hän iski joukkueensa voittomaalin.

Tapparan ja KooKoon ottelussa peräti seitsemän pelaajaa ylsi kahteen tehopisteeseen.

KalPa teki kotikaukalossaan kovan tempun, kun se latoi hurjat seitsemän maalia sarjakärki Ilveksen verkkoon.

Savolaisten ylivoimaisesti suurin sankari oli hattutempun takonut Aapeli Räsänen. Myös Räsäsen ketjutoverit Juuso Könönen (0+3) ja Kasper Simontaival (0+2) olivat hyvässä iskussa.

Ilves on hävinnyt tällä kaudella nyt kaksi ottelua. Molemmat tappiot ovat tulleet Kärpät- ja Tappara-voittojen jälkeen kuin ulospuhalluksena.

Tupsukorvien onnistuja KalPa-ottelussa oli komeat viisi maalia kauden alkuun iskenyt Joona Ikonen, joka venytti kuopiolaisten maaliverkkoa kahdesti keskiviikkona.