Banner Before Header

Smokin Ride havittelee suursuosikin päänahkaa –  ”Silloin muutkin saavat latoa loppua kovaa”

Savolaisen Teuvo Nikulaisen talli on alkukesän korvalla syttynyt kovaan lentoon ja tuoreimmasta kolmesta startista on irronnut kaksi voittoa.

Lauantaina Kajaanissa Nikulainen hakee kahta täysosumaa Toto75:ssa, missä Smokin Ride ja Savon Sisu kuuluvat lähtöjensä suosikkeihin.

Ensin mainitulla on kova kanto kaskessa, kaksi viimeistä kisaansa näytöstyyliin voittanut suursuosikki Feeling Dream.

Smokin Ride sairasteli ennen kaksi viikkoa sitten käytyä Kajaanin kisaa. Hevonen palasi reilun kuukauden paussilta.

Vielä tuossa vaiheessa ei ollut tarkoituksena ajaa lähtöä alle ennen Toto75-koitosta.

– Kajaanin kisaan ei tähdätty sen suuremmin. Tarkoitus oli startata siellä ja katsella sitten, että mitä sen jälkeen tehdään. Kisa meni hyvin, joten päätin ilmoittaa Smokin Riden mukaan Kajaanin Toto75-kierrokselle, Nikulainen kertoi.

Valmentajan mukaan hevoselle jäi aika paljon varaa varastoon käytettäväksi lauantaina Kajaanissa.

– En tiedä, käskikö kuski hevosta kertaakaan.

Smokin Riden lähtöasetelmat ovat Kajaanissa hyvät ja unelmajuoksu suursuosikki Feeling Dreamin takana häämöttää.

– Lähtöpaikka on hyvä ja täytyy toivoa, että juoksu onnistuu. Silloin muutkin saavat latoa loppua kovaa, jos tämä on vain terve. Hyvä hevonen saa olla keulassa, jos pitää johtavan takaa iskevän Smokin Riden takanaan.

Rivien välistä on luettavissa valmentajan luotto suojattiinsa. Aika näyttää, kuinka korkealle Smokin Ride sarjoissaan nousee.

– En tiedä tarkalleen, kuinka korkealle Smokin Ride pystyy kehittymään. Sillä on hyvä luokka ja hevonen pystyy voittamaan kovia lähtöjä nopeudellaan.

Valmentaja löytää yhden selvän syyn, miksi Smokin Ride on voittanut 26 startistaan seitsemän kisaa.

– Rattailla on suurin syy menestykseen, vaikka on muutkin kuskit ajaneet hevosella hyvin, Nikulainen sanoi viitaten ohjastaja Santtu Raitalaan.

Lauantaina Nikulaisen sekä Pekka Laitisen ja Sami Lehmosen omistamalle Smokin Ridelle ei tehdä varustevirityksiä. Ruunalla on kokeiltu ajaa kengittä, mutta tuloksetta.

– Keväällä Teivossa kokeilimme viimeksi ajaa Smokin Ridella ilman kenkiä ja tuolloin kokeilu meni vihkoon. Ruunalla on pieneksi hevoseksi isot liikkeet, joten se tarvitsee paljon pitoa radasta. Kengät pidetään lauantaina visusti jalassa.

Valmentajan mukaan Smokin Ride on ollut paras alumiinibalanssilla ja lauantaina on nimenomaan alumiinit alla.

Source Link is.fi