Banner Before Header

Snapchatissa sovitut tupakka­kaupat menivät pahasti pieleen – 15-vuotiasta myyjää uhattiin ja nöyryytettiin

Reviirikiistat tupakanmyynnistä johtivat vakaviin rikoksiin Helsingissä syyskuussa.

15-vuotias poika kaupitteli tupakkaa nuorten suosimassa Snapchat-sovelluksessa.

Nuori mieskolmikko ei tästä kuitenkaan tykännyt. Miesten mielestä poika kävi tupakkakauppaa heidän reviirillään Itäkeskuksessa.

Miehet sopivat pojan kanssa kaupat Itäkeskukseen 20. syyskuuta. Tapaamispaikalla poika pakotettiin autoon. Hänestä pidettiin kiinni, minkä lisäksi poikaa uhattiin aseella.

– He olivat tiedustelleet, miksi asianomistaja myi tupakkaa heidän alueellaan, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss kertoo Helsingin poliisista.

Poikaa ajelutettiin 20 minuutin ajan. Miehet veivät pojalta erilaista omaisuutta ja tupakat, joista käytiin kauppaa.

– Uhkailu aseella jatkui autossa. Lisäksi uhria nöyryytettiin esimerkiksi niin, että häntä käskettiin haukkumaan itseään ja osa tapahtumista kuvattiin videopuheluun, Forss sanoo.

Poliisilla on hallussa video, jossa tuntomerkkeihin sopivaa asetta esitellään. Sen perusteella ase on kuulapyssy, jota poliisi ei ole saanut vielä kuitenkaan haltuunsa.

Runsas viikko tapahtuneen jälkeen poliisi julkaisi valvontakamerakuvia epäillystä tekijöistä. Sen perusteella poliisi sai tiedon yhdestä epäillystä tekijästä. Tämän jälkeen myös kahden muun epäillyn henkilöllisyys selvisi.

18-vuotiaat ja 19-vuotias mies ovat olleet pidätettyinä. Poliisi epäilee, että he toteuttivat teot yksissä tuumin. Heitä epäillään törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Source Link is.fi