Banner Before Header

Sokeripalan uudessa ravintolassa hurjan hintainen lihamuki

Uusi ravintola avautui maaliskuussa, ja se etsii yhä henkilökuntaa.

Helsingin Katajanokalle on avautunut ravintola poikkeuksellisiin näyttäviin ja historiallisiin tiloihin. Arkkitehti Alvar Aallon suunnitteleman Sokeripalan, 60 vuotta Stora Enson pääkonttorin edustustilana toimineeseen kattohuoneistoon pääsee nyt suuri yleisökin, kun kattokerrokseen avautui ravintola Toppa.

Poikkeuksellinen on yksi annoskin ravintolan listalla. Lihamukin perusversio maksaa 18 euroa, mutta kalliimpi, wagyu-härkää sisältävä muki maksaa 76 euroa.

– Mukavasti on riittänyt vieraita, ja olemme selvästi herättäneet mielenkiintoa. Wagyu-annostakin on tilattu hinnasta huolimatta, Toppan ravintolatoimenjohtaja Katariina Sommerschield sanoi Ilta-Sanomille.

Annoksesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.

Wagyu-lihaa arvostetaan sen murean marmoroituneen rakenteen ja maun takia.

Tavallisessa lihamukissa on flank steakia eli naudan kuvetta. Lihamuki tunnetaan Lahden lahjana suomalaiseen ruokakulttuuriin. Annosta on myyty monissa lahtelaisgrilleissä, Ilta-Sanomien mukaan ensimmäistä kertaa tiettävästi Lahdessa osoitteessa Rautatienkatu 3 toimineessa Kebab-grillissä.

Toppa-ravintolaa luotsaa keittiömestari Tommi Tuominen, jolla on Helsingissä ennestään kaksi Michelin-tähdellä palkittua ravintolaa: Kesällä lopettava Demo ja Finnjävel Salonki.

Toppa puolestaan tarjoilee katuruokaa, mutta ”korkeatasoisemmalla” otteella. ”Jokainen annos on harkittu taideteos”, ravintola mainostaa.

Ravintola avautui maaliskuussa, ja se etsii parhaillaan työntekijöitä useisiin tehtäviin.

– Vaikka alalla on ollut hieman haastavaa, olemme positiivisin fiiliksin ja uskomme, että suomalaiset haluavat sijoittaa ravintolakokemuksiin, Sommerschield sanoi.

Hakemuksia on tullut hänen mukaansa runsaasti, mutta haku jätettiin auki, koska ravintola avaa terassin, kesä on tulossa ja siitä odotetaan kiireistä, hän kertoi.

Sokeripalaksi kutsutaan metsäyhtiö Enso-Gutzeitin pääkonttoriksi vuonna 1962 valmistunutta rakennusta, joka on historiansa varrella saanut osakseen myös paljon arvostelua. Rakennusta on kutsuttu rumaksi, muuhun ympäröidään rakennuskantaan sopimattomaksi laatikoksi.

Source Link is.fi