Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b853680d78397410a43a2bbbcaf1fd80, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Somejätti Metan vuotuinen myynti laski huomattavasti odotettua vähemmän – Uutisalue
Banner Before Header

Somejätti Metan vuotuinen myynti laski huomattavasti odotettua vähemmän

Facebookin päivittäisten käyttäjien määrä on noussut ensimmäistä kertaa kahteen miljardiin.

Kuvituskuva. Facebookin emoyhtiön Metan liikevaihto on viime aikoina laskenut hidastuneen talouskasvun, kiristyneen kilpailun ja laskeneen mainosmyynnin seurauksena. Kuva: John M. Mabanglo / EPA

Sosiaalisen median palveluiden Facebookin ja Instagramin emoyhtiö Meta raportoi viime vuoden myynnin laskeneen edellisvuodesta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun yhtiön vuotuinen myynti laski sitten vuoden 2012 pörssiin listautumisen.

Somejätin vuotuinen myynti laski viime vuonna prosentilla 116,6 miljardiin dollariin.

Lasku oli kuitenkin odotettua huomattavasti pienempi, minkä jälkeen Metan osakekurssi nousi huimasti.

Viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä liikevaihto laski puolestaan neljä prosenttia edeltävän vuoden vastaavasta ajasta. Loka–joulukuun tulos oli 32,2 miljardia dollaria.

Yhtiö kertoi myös, että Facebookin päivittäisten käyttäjien määrä on noussut ensimmäistä kertaa kahteen miljardiin.

– Yhteisömme jatkaa kasvamistaan, ja olen tyytyväinen sovellustemme vahvaan sitouttamiseen, Metan perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sanoi yhtiön tiedotteessa.

Meta julkisti viime vuoden sekä viime vuoden viimeisen vuosineljänneksen tuloksen Suomen aikaa myöhään keskiviikkoiltana.

”Tehokkuuden vuosi”

Metan liikevaihto on viime aikoina laskenut tuntuvasti hidastuneen talouskasvun, kiristyneen kilpailun ja laskeneen mainosmyynnin seurauksena. Viimeksi Metan tulos oli romahtanut heinä–syyskuussa edeltävään vastaavaan aikaan verrattuna.

– Johtamisteemamme vuodelle 2023 on ”tehokkuuden vuosi”, ja keskitymme olemaan vahvempi ja ketterämpi organisaatio, Zuckerberg sanoi keskiviikon tiedotteessa.

Yhtiö kertoi marraskuussa irtisanovansa 11 000 työntekijää eli noin 13 prosenttia työvoimastaan. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun yhtiö ryhtyi laajoihin henkilöstöleikkauksiin 18-vuotisen historiansa aikana. Yhtiöllä oli syyskuun lopulla kertomansa mukaan yli 87 000 työntekijää.

Irtisanomisuutisen jälkeen Metan osake lähti viime vuoden huomattavan laskun jälkeen nousuun.

Source Link yle.fi