Banner Before Header

Sote-valiokunnan puheenjohtaja Markus Lohi: Hoitajien rokotevelvoitteesta pitäisi luopua hoitajapulan takia

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) ehdottaa koronaviruksen takia asetetusta hoitajien rokotevelvoitteesta luopumista.

Hän kirjoittaa Twitterissä, että jokaista ammattilaista tarvitaan hoitotyöhön ja siksi on siirryttävä terveydenhuollon normaaleihin toimintatapoihin.

– Meillä on erittäin syvä, paha ja akuutti hoitajapula kaikkialla terveydenhuollossa. Me tarvitsemme jokaisen terveydenhuollon ammattilaisen töihin, Lohi perusteli Ylelle ehdotustaan keskustan kesäkokouksessa Tuusulassa.

Hän perustelee ehdotusta myös sillä, että asiantuntijoiden mukaan koronavirus on tullut jäädäkseen ja myös rokotetut voivat tartuttaa.

Lohi huomauttaa, että kyseinen väliaikainen pykälä poistuisi joka tapauksessa vuoden lopussa.

Lohi toivoo, että ehdotus saa tukea ja pykälä poistetaan lakimuutoksella.

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén kommentoi MTV Uutisille heinäkuun puolivälissä, että hoitajia koskevasta rokotevelvoitteesta ei aiota nyt luopua. Lindén sanoi tuolloin, ettei koronatilanne mahdollista velvoitteesta luopumista.

* Voit keskustella aiheesta torstaihin 11. elokuuta 2022 kello 23 saakka.

Lisää aiheesta:

Ensihoitaja kieltäytyi kolmannesta koronarokotteesta ja jäi pois töistä – nyt Niina Kopola odottaa tietoa ”pakkorokotuslain” jatkosta

Source Link yle.fi