Banner Before Header

Stallone oli kovin Ruunaruhtinas-kilpailun ensimmäisellä osamatkalla

Jos viime viikonloppuna oriit ja tammat mittelivät Forssan kuninkuusraveissa paremmuuttaan, niin Ylivieskassa kamppaillaan kiivasti parhaan ruunahevosen tittelistä. Ensimmäinen osamatka ajettiin 1600 metrin matkalla perjantai-iltana.

Viime vuonna molemmat osakilpailut voittanut Stallone haki Iikka Nurmosen kuskaamana määrätietoisesti keulat keulat avauspuolikkaan jälkeen ja piti lopussa varmoin ottein ykköseksi.

Koskelan Akseli teki johtavan rinnalta rehdin esityksen kestäessään toiseksi ennen Stallonen taakse pussiin jäänyttä Pyörylän Paronia. Muut jäivät kärkikolmikosta selkeästi ja olisi yllätys mikäli kokonaiskisan voittaja tulee kyseisen trion ulkopuolelta.

– Ei ollut suurempaa hätää. Koitin täyttää ajaa (loppusuoralla), mutta tuon enempää se halunnut tehdä eroa tänään. Hevonen teki tarvittavan. Pidempi matka voi olla jopa etukin, Stallonen kuski Iikka Nurmonen sanoi.

Kuskin isä, Stallonen valmentaja Ossi Nurmonen suhtautuu luottavaisesti suojattiinsa.

– Stallone ei ollut ihan herkimmillään tänään, viisi viikkoa oli starttiväliä. Touko-kesäkuussa se sai kovia startteja ja annettiin hevosen vain olla ja hoidettiin paikkoja. Huomenna Stallone voi olla jopa parempi. Tämä on nopea hevonen, mutta se jaksaa myös mennä, Nurmonen viittasi jo huomiseen ratkaisukilpailuun viitaten.

Ruunaruhtinaan ratkaiseva kilpailu ajetaan Ylivieskan 75-ravien lähtönä 11 eli noin 16.45.

Source Link is.fi