Banner Before Header

STM:n Varhila: 1.–3. luokkia ja esikoulua ei esitetä etäopetukseen

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila vahvistaa Ilta-Sanomille, ettei 1.-3. luokkien eikä esikoulun esitetä siirtyvän etäopetukseen.

– Perusteena on laki, joka sen estää. Kuten myös esiopetuksen ja erityisen tuen oppilaiden osalta, Varhila viestittää IS:lle.

Asiasta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Valtaosa kouluista aloittaa kevätlukukauden maanantaina 10. tammikuuta. STM esittää koronaministerityöryhmälle, että hallitus suosittelisi koulujen siirtymistä etäopetukseen.

Lue lisää: STM esittää kolmen viikon etä­opetusta, koskisi myös 1.–3.-luokkalaisia – hallituksessa eri­mielisyyttä

Etäopetusjakson olisi määrä kestää kolme viikkoa eli tammikuun loppupuolelle asti. Alunperin etäopetuksen oli määrä koskea myös 1.–3. luokkia ja erityisopetusta, mutta nyt se koskisi vain vanhempia koululaisia.

Kirsi Varhila puhui vielä keskiviikkona Ylelle, että myös nuoremmat siirtyvät etäopetukseen.

– Olen antanut vain yhden haastattelun asiassa Ylelle ja sekin oli laajempi kuin mitä heiltä tuli ulos, kuten nauhoitukset usein ovatkin, Varhila kommentoi IS:lle.

Huomenna perjantaina koronaministerityöryhmä pitää kokouksen asiasta. Työryhmän puheenjohtajana toimii perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd).

Lue lisää: Saarikko tyrmää etä­koulu­esityksen – tiukka moite STM:n toiminta­tavoista

Ministereistä opetusministeri Li Andersson (vas), valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) sekä ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari (vihr) ovat ehtineet suhtautua julkisuudessa penseästi STM:n ehdotuksiin.

Juttua päivitetty Varhilan IS:lle antamilla kommenteilla kello 17.45

Source Link is.fi