Banner Before Header

Sudanin turvajoukot ampuivat mielenosoittajien joukkoon kyynelkaasua

Sudanissa turvallisuusjoukot ovat ampuneet vallankaappausta vastustavia mielenosoittajia kyynelkaasulla, kertoo silminnäkijä pääkaupungissa Khartumissa. Mielenosoittajat olivat kokoontuneet opetusministeriön eteen osoittamaan mieltään vallan kaapannutta kenraali Abdel Fattah al-Burhania vastaan ja vaatimaan paluuta siviilihallintoon.

Sudanin ammattiliittojen yhteisrintama (SPA) on kehottanut ihmisiä kansalaistottelemattomuuteen ja jatkamaan kaappauksen vastaisia mielenosoituksia sunnuntaina ja maanantaina. Sunnuntain vastaisena yönä aktivistit kokoontuivat Khartumin ja muiden kaupunkien kaduille kasaamaan tiiliskiviä ja kivenlohkareita tiesuluiksi.

SPA levitti sanomaansa tekstiviesteillä, koska internetyhteydet ovat olleet maassa suureksi osin poikki sitten lokakuun lopulla tapahtuneen vallankaappauksen.

–  Aloitamme rakentamalla sulut pääväylille valmistautuaksemme laajaan kansalaistottelemattomuuteen sunnuntaina ja maanantaina, SPA sanoi Twitterissä.

Sudanin hallinto on käyttänyt kovia otteita mielenosoitusten tukahduttamiseksi ja tähän mennessä ainakin 14 ihmistä on kuollut, kertovat riippumattomat lääkintälähteet.