Banner Before Header

Sukset pettivät Ristomatti Hakolan – nosti myös oman kätensä pystyyn erityisestä syystä: ”Laittaahan se v*********n”

Ristomatti Hakola tiedettiin 15 kilometrin tulosten perusteella ja vasta rajusta flunssasta toipuneena potentiaaliseksi riskiksi Suomen viestin avaajana sunnuntaina.

Riski laukesi käsille maksimaalisesti, sillä Hakola läpsäytti Iivo Niskasta olkapäälle 1.47 kärjestä, 11. tilalla.

Viimeisen kerran näissä olympiakisoissa kilpaillut Hakola olisi tarvinnut suksikalustoltaan huomattavasti enemmän apuja kuin sunnuntaina sai.

Hän jäi ryhmähiihdossa porukasta alamäissä selvästi, minkä jälkeen keuhkotoipilaan meno 1 700 metrin korkeudessa merenpinnasta oli veristä selviytymistaistelua.

Ilta-Sanomat tavoitti Hakolan osuuden jälkeen kisojen huoltoalueelta, jossa urheilija kävi kalustoaan läpi huoltomiehensä Heikki Köykän kanssa.

– Heikki myöntää, ettei ollut nopein suksi tänään. Käsi on pystyssä, Hakola totesi ja taustalta kuului, miten Köykkä vahvisti näkemyksen.

Vaikka Hakolan valmistautuminen kisoihin oli äärimmäisen repaleista muun muassa varpaan ja kylkiluun murtumisen sekä viime hetken flunssan takia, mies nosti pystyyn omaakin kättään.

– Eihän tuollaisesta ryhmähiihdosta saisi pudota minkäänlaisella kalustolla. Tilanne on nyt tämä. Laittaahan se vi…..tamaan.

Hakola ei jaksanut pysyä parempivireisten imussa.

Hakola myönsi olevansa pahoillaan 2. osuudella koko viestikilpailun tylyimmän vedon tehtailleen Niskasen puolesta.

– Kyllähän meidän pitäisi joskus pystyä hyödyntämään se, että meillä on tuollainen hirveä kone joukkueessa. Valitettavasti meillä on viestissä ollut sellainen trendi, että hyvävireisiä miehiä saadaan kerrallaan kokoon enintään kolme, kun tarvittaisiin neljä.

Lue lisää: Rajusti romahtanut Ristomatti Hakola paljasti salatut murheensa – ”Kymmenen päivää”

Hakola on avannut Suomen arvokisaviestit MM-kisoissa vuosina 2019 ja 2021 – ja niillä kerroilla täysin mukiinmenevästi. Tehtävä olisi ollut hänen myös olympiakisoissa 2018, mutta silloin iski – mikäs muu kuin sairastuminen.

Toioilas Ristomatti Hakola olisi tarvinnut suksiltaan samanlaista apua kuin Iivo Niskanen kakkososuudella, mutta sitä hän ei saanut.

Hakola myönsi olevansa nyt, yli 30-vuotiaana, täysinoppinut, mitä tulee sairastumisiin, loukkaantumisiin tai kaatumisiin.

– Jos siitä jotain hyvää etsii, niin potentiaalia ei ole nähty. Parempaan pitäisi pystyä, kun tässä hommassa joutuu olemaan lähipiiriäänkin kohtaan niin itsekäs. Viimeiset kaksi vuotta varsinkin.

Uransa jatkoa Hakola kommentoi tämän verran:

– Ensi vuoden MM-kisat (Planica, Slovenia) kuuluvat ilman muuta suunnitelmiin. Mietitään sitten lisää.

Source Link is.fi