Banner Before Header

Suksimysteeri pilasi siskosten hiihto­reissun Espoossa: ”Harmittaa aivan valtavasti”

Terttu Peltonen hiihteli kaksoissiskonsa Ullan kanssa viime lauantaina Espoon Serenasta Pirttimäkeen kauniissa säässä. Pirttimäessä he päättivät pitää pienen tauon kahvilassa kuuman mehun ja korvapuustin ääressä.

– Tauon jälkeen suuntasimme takaisin suksitelineelle. Tarkoitus oli lähteä paluumatkalle, mutta siskoni sukset eivät olleetkaan telineessä, Terttu Peltonen kuvailee siskosten harmitusta.

Samassa telineessä oli kolme paria samannäköisiä mustankeltaisia suksia.

– Kahta niistä tultiin pian hakemaan, mutta yksi suksipari jäi siihen. Sukset ja sauvat olivat molemmat noin 15 senttimetriä pidempiä kuin siskoni sukset ja sauvat. Ne olivat miesten sukset ja jonkin verran samannäköiset eli perusväritys oli sama, mutta logon paikka oli erilainen ja siteissä oli pieniä eroja.

Terttu Peltonen kertoo, että sisko jätti kahvilaan ilmoituksen ja kävi myöhemmin illalla kiinnittämässä suksitelineeseen viestin muovitaskussa asiasta.

– Jaoimme molemmat heti lauantaina Facebook-ryhmissä katoamisilmoituksia kuvan kanssa, mutta valitettavasti niistä ei ole ollut apua. Yritimme tehdä kaiken mahdollisen, että sisko saisi sukset takaisin.

Siskokset arvelevat, että hiihtäjä on todennäköisesti lähtenyt paikalta autolla eikä ole huomannut suksien vaihtuneen.

– Jos hän olisi poistunut hiihtäen, olisi hän varmasti huomannut suksien vaihtumisen, koska niiden pituusero oli melko suuri. Siskoni otti vaihdokit kotiinsa ja sitä ennen kävin vielä kyselemässä kahvilassa kävijöiltä, etteivät välineet olleet kenenkään paikalla olijan, jottemme vahingossa ottaisi jonkun siellä olevan suksia.

Lue lisää: Oletko aina hiihtänyt väärin? Katso tästä Anssi Pentsisen 8 yksinkertaista vinkkiä täydelliseen latunautintoon

Terttu Peltonen ei halunnut, että vaihtuneet sukset tai mahdollisesti palautuvat siskon sukset päätyisivät yön aikana voron matkaan.

– Olisi pitänyt törkätä sukset hankeen tai laittaa telineeseen eriparisukset vierekkäin. Suksiin olisi myös voinut laittaa vaikka tarran puhelinnumerolla, hän miettii keinoja, joilla olisi voinut välttää suksien vaihtumisen.

Hän sanoo tutkineensa lauantaina kolmea suksitelinettä ja huomanneensa, että mustakeltaiset sukset ovat nyt todella suosiossa.

– Harmittaa siskoni puolesta aivan valtavasti, sillä uudet suksisetit maksavat useamman satasen. Jos suksia ei löydy, siskoni hiihdot jäävät kyllä tältä talvelta tähän.

Source Link is.fi