Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_57d85acd9b8de204e6966a655a0fa5e9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomalaiset neljänneksi ahkerimpia kortilla maksajia Euroopassa, kertoo raportti – saksalaiset häntäpäässä – Uutisalue

Suomalaiset neljänneksi ahkerimpia kortilla maksajia Euroopassa, kertoo raportti – saksalaiset häntäpäässä

Suomalaiset ovat Euroopan neljänneksi ahkerimpia kortilla maksajia, käy ilmi tuoreesta raportista. Euroopan neljä kärkisijaa korttimaksamisessa ottivat Pohjoismaat, ykkösenä Norja, kertoo konsulttiyhtiö Boston Consulting Groupin (BCG) tekemä selvitys.

Suomalaisten korttimaksut ovat vuosikymmenessä lähes kolminkertaistuneet. Suomalaiset maksoivat kortilla keskimäärin 349 kertaa vuoden 2020 aikana. Norjalaisilla vastaava korttimaksamisen määrä oli 478.

Vähiten maksukortteja käyttivät Euroopassa bulgarialaiset, jotka maksoivat kortilla keskimäärin 30 kertaa vuodessa. Häntäpäässä ovat myös Romania, Italia, Kreikka ja Saksa. Saksalaiset käyttivät maksukorttia keskimäärin 87 kertaa vuodessa.

BCG:n mukaan maksuala ei ole tulevaisuudessa pelkästään pankkien hallussa, vaan yhä useammat suuret teknologia- ja ohjelmistoyritykset pyrkivät alalle omilla palveluillaan.

Source Link is.fi