Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4d78d4167ecb2de74a95d0a18685e170, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Suomalaispelaajat karsiutuivat miesten Euroopan-kiertueen finaalista, Samooja Dubaissa kahdeksas: ”Veto tuntui jopa viikon parhaalta” – Uutisalue

Suomalaispelaajat karsiutuivat torstaina alkavasta golfin miesten Euroopan-kiertueen finaaliturnauksesta. Dubaissa pelattavaan nelipäiväiseen kilpailuun pääsee kauden 50 parasta, ja Tapio Pulkkanen ylsi suomalaisista parhaana arvolistan 52:nneksi.

Mikko Korhonen päätyi sijalle 56, ja Dubaissa sunnuntaina voittokamppailusta taipunut Kalle Samooja oli 73:s. Viime kaudella kiertueen vuoden tulokkaaksi yltänyt Sami Välimäki jäi 159:nneksi.

Kausi sujui ilman suomalaisvoittoa. Pulkkanen pelasi kauden aikana kerran toiseksi ja kerran kolmanneksi, ja Korhonen oli kerran kolmas. Samooja oli kauden aikana kertaalleen kolmas ja ylsi kaikkiaan viidesti kymmenen parhaan joukkoon.

Sunnuntaina Dubaissa sunnuntaina päättyneessä turnauksessa Samooja jakoi kahdeksannen sijan. Hän pelasi päätöskierroksen 70 lyönnillä kaksi alle parin.

Kilpailun voitti Tanskan Joachim B. Hansen yhteistuloksella 265 lyöntiä (-23). Hansen voitti toisen kerran urallaan kiertueella.

Avausvoittoaan tavoitellut Samooja jäi voittajasta neljä lyöntiä. Korhonen jakoi 24. sijan, Pulkkanen 44. sijan ja Välimäki 64. sijan.

Samoojan päätöspäivään mahtui kuusi birdietä ja neljä bogia.

– Oli kyllä mies hyvällä peli-ilmeellä liikenteessä ja fokus oli hyvä. Veto tuntui ehkä jopa viikon parhaalta, Samooja totesi tiedotteessa.

Samoojan mukaan hänen alkukautensa oli vahva, mutta Tokion olympialaisten jälkeen turkulainen ei päässyt enää alkuvuoden tasolle.

– Paikka finaaliin ei auennut siksi, etten isoissa kisoissa saanut tarpeeksi hyviä tuloksia. Tilastollisesti kausi oli varsin hyvä. Tärkeimmät pilarit pallonlyöminen ja putti olivat koko kauden ajan varsin hyvää.