Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7b46a3d7d0e436b2209dac96443e5203, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomalaispelaajilla huikea NHL-kierros – kuusi suomalaishyökkääjää maalin makuun, tulokkaalle avauspiste – Uutisalue

Suomalaispelaajilla huikea NHL-kierros – kuusi suomalaishyökkääjää maalin makuun, tulokkaalle avauspiste

Suomalaispelaajat onnistuivat laajalla rintamalla jääkiekon NHL-kierroksella. Peräti kuusi suomalaishyökkääjää onnistui maalinteossa, kun reppua heiluttivat Bostonin Erik Haula, Floridan Eetu Luostarinen, Pittsburghin Kasperi Kapanen (1+1), Carolinan Sebastian Aho (1+1), Nashvillen Mikael Granlund ja Dallasin Roope Hintz (1+1). Kaikkiaan tehopisteille pääsi 13 suomalaista.

Aho tehoili Carolinan takaisin voittojen tielle

Carolina Hurricanes palasi pikaisesti takaisin voittojen tielle, kun Metropolitan divisioonan kärkijoukkue kaatoi St. Louis Bluesin kotikaukalossaan 3–2.

Hurricanesin ykkösnimi oli suomalaishyökkääjä Sebastian Aho, joka syötti Carolinan avausmaalin ja teki 2–0-osuman itse. St. Louis nousi vielä tasoihin, mutta Brendan Smith ratkaisi päätöserässä Carolinalle voiton kauden avausmaalillaan.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Aho onnistui ylivoimalla suoraan Tony DeAngelo poikittaissyötöstä. Katso Ahon kauden kuudes maali ohesta tai tämän linkin kautta (siirryt toiseen palveluun).

Aho on kirjannut kauden 13 ottelusta tehot 6+8=14.

Carolinan muut suomalaishyökkääjät Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi jäivät tehopisteittä. Maalivahti Antti Raanta oli yhä sivussa aivotärähdyksen vuoksi. St. Louisin suomalaiset Ville Husso ja Niko Mikkola puolestaan olivat sivussa koronaprotokollan vuoksi.

Luostarisen kauden viides maali laiha lohtu Floridalle

Tampa Bay Lightning kaatoi Florida Panthersin 3–2 jatkoajalla Brayden Pointin osumalla.

Tampa Bay johti ottelua 2–0, kunnes Jonathan Huberdeau käynnisti Floridan takaa-ajon. Huberdeaun kavennuksen syötti Aleksander Barkov ja Floridan tasoituksen teki Eetu Luostarinen. Osuma oli Luostariselle kauden viides. Viime kaudella Luostarinen teki 44 ottelussa kolme maalia. Floridan kolmas suomalainen Anton Lundell jäi pisteittä.

Katso ohesta tai tämän linkin kautta (siirryt toiseen palveluun), kuinka Luostarinen ohjaa kiekon sisään maalin edestä.

Florida-kippari Barkov venytti pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Barkovin vyöllä on tältä kaudelta 16 (9+7) pistettä.

Tappio oli kärkijoukkue Floridalle jo neljäs perättäinen.

– Yritystä on ollut, mutta muutamat väärät päätökset ovat olleet kalliita meille. Meidän täytyy pysyä positiivisina, sillä emme ole pelanneet niin huonosti. Kausi on pitkä, Barkov sanaili lehdistölle.

Luostarinen oli samoilla linjoilla Barkovin kanssa.

– Tapa, jolla peli päättyi, ei luonnollisesti miellyttänyt meitä. Halusimme tästä pelistä kaksi pistettä. Meidän pitää nyt tyytyä pisteeseen ja jatkaan työntekoa, Luostarinen totesi.

Ottawan suomalaistulokkaalle avauspiste

Ottawa Senators voitti Pittsburgh Penguinsin maalirikkaassa kamppailussa 6–3. Maalittoman avauserän jälkeen Ottawa takoi toisessa erässä neljä maalia ja toiselle erätauolle mentiin Ottawan 4–0-johdossa.

Pittsburghin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen aloitti joukkueensa takaa-ajon päätöserässä maalillaan, mutta Pittsburghin kiri jäi vajaaksi. Kapanen keräsi ottelussa tehot 1+1. Katso ohesta tai tämän linkin kautta (siirryt toiseen palveluun), kuinka Kapanen laukoo 1–5-kavennuksen.

Maali oli Kapaselle kauden neljäs.

Suomalaispuolustaja Juuso Riikola uurasti reilut 15 minuuttia Pittsburghin takalinjoilla.

Ottawan suomalainen tulokaspuolustaja Lassi Thomson pääsi tehopisteille uransa toisessa NHL-ottelussa, kun hän syötti Parker Kellyn tekemän 3–0-maalin.

Winnipeg Jets voitti Los Angeles Kingsin Mark Scheifelen jatkoaikamaalilla 3–2. Los Angelesin Olli Määttä syötti joukkueensa toisen maalin. Reilut 14 minuuttia ahertanut Los Angelesin hyökkääjä Rasmus Kupari jäi pisteittä, kuten myös Winnipegin suomalainen Kristian Vesalainen.

Tolvanen ja Josi Nashvillen tehomiehet

Nashville Predators kaatoi NHL:n heittopussijoukkue Arizona Coyotesin kotonaan maalein 4–1. Jokaisessa Nashvillen maalissa oli mukana joukkueen sveitsiläispuolustaja Roman Josi, joka keräsi tehot 2+2. Nashvillen suomalaisista Eeli Tolvanen syötti kaksi joukkueensa osumaa ja Mikael Granlund teki 3–0-maalin. Tolvanen valittiin mittelön kolmostähdeksi.

Maali oli Granlundille kauden kolmas. Katso ohesta tai tämän linkin kautta (siirryt toiseen palveluun), kuinka suomalaistähti laukoo kiekon längistä sisään.

Viidestä viimeisestä pelistä Granlund on rohmunnut kahdeksan pistettä ja hänen kauden kokonaissaldo on 16 (3+13). Hän on suomalaisten tämän kauden pistepörssissä toisena Barkovin jälkeen.

Juuse Saros torjui Nashvillen maalivahtina 22 kertaa.

Hintz onnistui toisessa pelissä peräkkäin

Dallas Stars voitti Philadelphia Flyersin 5–2, kun Dallasin Roope Hintz summasi tehot 1+1. Dallasin muista suomalaisista puolustajat Esa Lindell, Jani Hakanpää ja Miro Heiskanen jäivät pisteittä. Joel Kiviranta ei ollut kokoonpanossa. Philadelphian Rasmus Ristolainen jäi myös ilman tehopisteitä.

Ottelun kakkostähdeksi valittu Hintz teki kauden avausmaalinsa Dallasin edellisessä ottelussa. Katso ohesta tai tämän linkin kautta (siirryt toiseen palveluun) Hintzin kauden toinen maali.

Voitto oli Dallasille vasta kauden ensimmäinen varsinaisella peliajalla. Stars on summannut 13 pelistä vain 12 pistettä.

Erik Haula onnistui vihdoin maalinteossa

Boston Bruinsin kolmosketjun keskushyökkääjä Erik Haula auttoi maalillaan joukkueensa 5–2-vierasvoittoon New Jersey Devilsistä. Haula onnistui ensi kertaa tällä kaudella maalinteossa, kun hän vei Bostonin 1–0-johtoon ensimmäisen erän lopulla.

Haula pääsi iskemään kiekon paluukiekosta ohi New Jerseyn maalivahdin Jonathan Bernierin, kun tämä oli torjunut Anton Blidhin laukauksen eteensä. Katso Haulan maali ohesta tai tämän linkin kautta. (siirryt toiseen palveluun)

Haula, 30, on pelannut tällä kaudella 12 ottelua, mutta tehopisteitä on kertynyt hitaasti. Hänellä on nyt koossa yksi maali ja yksi maalisyöttö.

Bostonin tehopelaajina hääri tuttu ykkösketjun kaksikko. Brad Marchand kasvatti kahdella osumalla kauden maalisaldonsa kahdeksaan. Patrice Bergeronille merkittiin ottelusta maali ja syöttö.

Montrealille jälleen tappio

Viime kauden finalistin Montreal Canadiensin vaikea kausi sai jatkoa, kun joukkue oli Detroit Red Wingsin vieraana. Montrealilla on vasta neljä voittoa ja varsinaisella peliajalla joukkue on hävinnyt peräti kymmenen kertaa. Detroit voitti Montrealin tällä kertaa jatkoajalla 3–2. Montrealin suomalaisista Joel Armia ja Artturi Lehkonen syöttivät Chris Widemanin 2–2-tasoituksen. Joukkueen suomalaispuolustaja Sami Niku ei ollut tällä kertaa kokoonpanossa.

Buffalo Sabresin ja Toronto Maple Leafsin välinen yhdeksän maalin kohtaaminen ratkesi vain 12 sekuntia ennen loppua, kun Toronton Morgan Rielly teki 5–4-voittomaalin. Buffalon suomalaisista Arttu Ruotsalainen syötti joukkueensa neljännen maalin. Henri Jokiharju oli yhä sivussa loukkaantuneena.

NHL-kierroksen tulokset:

New Jersey – Boston 2–5
BOS: Haula 1+0

Tampa Bay – Florida ja 3–2
FLA: Barkov 0+1, Luostarinen 1+0

Columbus – NY Rangers 3–5

Winnipeg – Los Angeles ja 3–2
LAK: Määttä 0+1

Buffalo – Toronto 4–5
BUF: Ruotsalainen 0+1

Ottawa – Pittsburgh 6–3
OTT: Thomson 0+1
PIT: Kapanen 1+1

Detroit – Montreal ja 3–2
MTL: Lehkonen 0+1,Armia 0+1

Carolina – St. Louis 3–2
CAR: Aho 1+1

Nashville – Arizona 4–1
NSH: Tolvanen 0+2, Granlund 1+0, Saros 22/23 torj.

Dallas – Philadelphia 5–2
DAL: Hintz 1+1

Colorado – San Jose 6–2

Seattle – Minnesota kesken

Vegas – Vancouver kesken

Lue myös:

Vancouver Canucks romahti häpeällisesti – suomalaispelaaja paljastaa, miten äänenpainot nousivat kopissa: ”Aika kovasti puhuttiin”

NHL:n vanhin joukkue on myös kaikista kurittomin – Esa Lindell kertoo pelaajien pitämästä kriisipalaverista: ”Vaikea tähän on mitään sanoa”

Vancouver Canucks romahti häpeällisesti – suomalaispelaaja paljastaa, miten äänenpainot nousivat kopissa: ”Aika kovasti puhuttiin”

Source Link yle.fi