Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d96ccc0f99a78c6855881fe385d191a8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomeen tullut Volodia suuntaa Ukrainasta paenneen perheensä luo: ”He näkivät siellä kamalia asioita” – Uutisalue

Suomeen tullut Volodia suuntaa Ukrainasta paenneen perheensä luo: ”He näkivät siellä kamalia asioita”

Suomen itärajan raja-asemat sulkeutuivat torstaiyönä, kun kello löi puolenyön ja vuorokausi vaihtui perjantaiksi.

Viimeisimpien maahan saapuneiden joukossa oli ukrainalainen Volodia, joka kertoi odottaneensa jonossa useita tunteja, kun Venäjän viranomaiset kyselivät häneltä muun muassa, oliko hän kuulunut Ukrainan armeijaan.

– Tulin Venäjälle, ennen sodan alkua. Minulla ei ollut mahdollisuuksia tulla Eurooppaan, ei rahaa, ei aikaa hoitaa henkilökohtaisia ongelmiani Venäjällä. Kun minulle tuli mahdollisuus, saavuin tänne, Volodia kertoi ISTV:n suorassa lähetyksessä.

Sota Ukrainassa tuntuu hänestä pahalta. Volodian perhe oli maassa, kun sota alkoi.

– Perheeni oli Ukrainassa ja he näkivät siellä kamalia asioita. Monet kuolevat joka päivä Venäjän armeijan takia, Volodia kertoo.

Lue lisää: Itäraja aamulla: Autojono ”varsin poikkeuksellinen” – Mihail yritti Suomeen

Hänen perheensä on kuitenkin nyt turvassa Prahassa, jonne Volodia on myös suuntaamassa. Perheen näkeminen innostaa miestä, mutta samalla tieto siitä, että kotiin ei ole paluuta saa mielen mustaksi.

– Olen todella iloinen nähdessäni perheeni elossa ja hyvinvoivana. Sydämessäni haluaisin jo palata kotiin. Enää minulla ei kuitenkaan ole kotia, sillä pommit ovat tuhonneet taloni. En tiedä miksi.

Perhettään Volodia ei ole nähnyt sen jälkeen, kun hän lähti Venäjälle. Yhteyttä on kuitenkin pidetty puhelimitse ja puheenaiheena on pääasiassa ollut tilanne Ukrainassa.

Haastattelun lopuksi Volodia halusi lähettää vielä terveiset.

– Kiitos kaikille eurooppalaisille, jotka ovat auttaneet ukrainalaisia selviytymään ja pysymään hengissä. Kiitos erittäin paljon.

Source Link is.fi