Banner Before Header

Suomelle loistouutinen! Ruotsin fiasko Kansojen liigassa siivitti Huuhkajat jättipottiin

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue sai ilouutisen tulevia EM-karsintoja ajatellen.

Tiistai-illan Kansojen liigan B-liigan otteluissa Ruotsin 1–1-tasapeli Slovenian kanssa ja Irlannin 3–2-voitto Armeniasta tietävät sitä, että Suomi nousee toiseksi korkeimpaan arvontakoriin tuleviin EM-karsinnan lohkoarvontoihin.

Tulos on merkittävä, sillä samasta arvontakorista ei voi tulla kahta joukkuetta samaan lohkoon. Toisin sanoen Suomi välttää kaikki muut saman arvontakorin maat, ja niiden joukossa ovat muiden muassa Englanti ja Ranska.

EM-karsintojen lohkot arvotaan 9. lokakuuta Frankfurtissa. EM-karsinnat alkavat ensi vuoden maaliskuussa ja päättyvät saman vuoden marraskuussa.

Englannin, Ranskan ja Suomen lisäksi kakkoskorissa ovat Itävalta, Tshekki, Wales, Israel, Bosnia, Serbia ja Skotlanti.

Ykköskoriin ylsivät Kroatia, Hollanti, Espanja, Italia, Tanska, Portugali, Unkari, Sveitsi ja Puola.

Kaikkiaan arvontakoreja on kuusi.

Ruotsille tulos Sloveniaa vastaan oli raju pettymys, sillä se sinetöi joukkueen jäämisen viimeiseksi omassa B-liigan lohkossaan. Se tietää Ruotsille putoamista heikkotasoisempaan C-liigaan Kansojen liigan seuraavaa rupeamaa varten.

Ruotsin viimeaikaiset tulokset ovat olleet muutenkin niin heikkoja, että Ruotsi löytyy EM-karsinnan arvonnan kolmoskorista.

– Fiasko on täydellinen, Aftonbladet manaa.

– Ainoastaan voitto Sloveniaa vastaan olisi pelastanut sinikeltaiset fiaskolta ja putoamiselta B-liigasta C-liigaan. Siellä odottavat futismaat kuten Färsaaret ja Gibraltar. Mutta sitä voittoa ei tullut.

Source Link is.fi