Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_626c9eed5535605a73ff65d6fe664840, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomen 19-vuotias tähtiheittäjä murtui lohduttomiin kyyneliin: ”Paskalta tuntuu” – Uutisalue

Suomen 19-vuotias tähtiheittäjä murtui lohduttomiin kyyneliin: ”Paskalta tuntuu”

Silja Kosonen oli armottoman pettynyt suoritukseensa naisten moukarinheiton EM-karsinnassa. Kososen kisan paras heitto kantoi lukemiin 68,25, joka riitti A-karsintaryhmän seitsemänteen sijaan.

Jopa mitalista kisoissa haaveilleen 19-vuotiaan jatkopaikka näyttää hyvin epätodennäköiseltä ennen toista karsintaryhmää.

Kentällä vuolaasti kyynelehtinyt Kosonen oli synkkä näky Münchenin olympiastadionin haastattelualueella.

– Aika paskalta tuntuu, Kosonen tiivisti tunnelmansa.

Yleensä hersyvästä luonteestaan tunnettu 19-vuotias suurlupaus oli lohduttomalla tuulella, kun tulos kauden pääkisassa jäi kauas omasta tasosta.

– Oli ihan pirun varovaista alusta asti. En tiedä… tuntui vain ihan paskalta heittäminen alusta asti.

Aiemmissa arvokisaedustuksissaan Tokion olympialaisissa viime vuonna ja Eugenen MM-kisoissa aiemmin tänä kesänä Kosonen oli onnistunut molemmissa mukavasti.

Tällä kertaa tunnelma lähti väärille raiteille jo avausheiton jälkeen.

– Yleensä on jo ekalla saanut ihan hyvän heiton, niin tuo 66-metrinen jo vähän lupaili sitä, että ei oikein kulje. Kyllä siinä vaiheessa jo vähän tuntui, että ei lähde, mutta en tietenkään vielä siinä vaiheessa luovuttanut.

Viimeisen heittonsa vauhdinoton kertaalleen keskeyttänyt Kosonen paiskoi käsiään reisiinsä heti moukarin lähdettyä ilmaan. Heittäjälle oli heti selvää, että metrejä ei tule tarpeeksi.

– Se kolahti rinkiin, siitä tiesi heti, että lähtee metrejä. Siihen nähden 68-metrinen oli jo aika hyvin.

Mikä sitten oli toisin verrattuna aiempiin arvokisaedustuksiin, joissa nuori urheilija on kestänyt paineet ihailtavasti?

– Täällä oli ehkä jopa mahdollisuudet pärjätä mitalisijoille asti, että ehkä se oli vähän eri lähtökohta kisaan. Voi olla että sekin vaikutti. Olin asettanut itselleni aika kovat tavoitteet, Kosonen pohti.

Seuraavaksi Kosonen suunnitteli suuntaavansa stadionin katsomoon odottamaan kohtaloaan.

– En usko, että finaaliin pääsee. Menen ainakin katsomaan, miten Krista heittää.

Suomen moukarin toinen mitalitoivo Krista Tervo heittää toisessa karsintaryhmässä.

Source Link is.fi