Banner Before Header

Suomen huoltoryhmää johtavalta Iivo Niskasen luottomieheltä rehellistä puhetta epäonnistumisesta: ”Nyt näki karuimmillaan”

Zhangjiakou

Suomi jäi miesten normaaliviestissä vasta kuudenneksi, mikä oli raju pettymys ennakko-odotuksiin nähden. Normaalisuorituksella olympiaprossin piti olla Ristomatti Hakolan, Iivo Niskasen, Perttu Hyvärisen ja Joni Mäen saavutettavissa.

Omalle tasolleen ei kuitenkaan päässyt kuin Niskanen, hän jopa hirviömäiseen vetoon, kun taas Hakola ja Hyvärinen romahtivat. Ankkuri Mäki ei edes joutunut todelliseen testiin, koska hänen ainoa tehtävänsä oli varmistaa Suomelle kuudes sija.

Lue lisää: Iivo Niskasen tykkihiihdosta paljastui absurdi yksityiskohta: ”Ihan uskomatonta”

Hakolan kunto oli ennakkoon kysymysmerkki, ja viesti paljasti, ettei hän ole toipunut flunssansa jäljiltä tasolleen. Jämin Jänteen tähti kärsi kuitenkin myös heikosta suksesta, samoin kuin kolmannessa osuudella hyytynyt Hyvärinen.

Ensimmäisen osuuden hiihtänyt Ristomatti Hakola ladulla.

Tämän myöntää Suomen huoltoryhmän päällikkö, Niskasen luottomiehenä tunnettu Mika Venäläinen, jonka IS tavoitti puhelimitse Zhangjiakoun hiihtokeskuksessa.

– Ei pystytty olemaan tarpeeksi miesten (Hakolan ja Hyvärisen) apuna, ei siitä ole kahta sanaakaan. Sillä oli ilman muuta vaikutusta viestikisan kokonaisuuteen. Vaikea kuitenkin arvioida, että kuinka paljon, Venäläinen sanoi.

Mika Venäläinen on Iivo Niskasen luottomies.

Sekä Hakola että Hyvärinen alleviivasivat kulisseissa, että ydinsyy heikkoihin suorituksiin löytyi miehistä itsestään. Hiihtäjät myös tekevät aina itse lopulliset suksivalintansa.

– ”Risen” kohdalla suksissa oli tähän haastavaan keliin hieman liikaa pitoa. Lumipyryssä ei perinteisen osuuksilla tarvitse olla paljoakaan liikaa voidetta, kun ongelmia alkaa tulla. Nyt sen näki karuimmillaan, miten homma voi vaihdella jopa saman hiihtotavan osuuksilla, Venäläinen korosti.

Perttu Hyvärinen (oikealla) lähettää Joni Mäen matkaan.

– Meillä oli tänään sekä onnistumisia että epäonnistumisia. Juttelin juuri Iivon kanssa, ja hän kehui suksiaan vuolaasti. Myös Mäen kalusto toimi. Iivo myös painotti, ettei yhtään potkua ollut saanut ilmaiseksi, niin raaka keli oli.

Esimerkiksi Ranskalla tilanne oli sama kuin Suomella: yhdellä osuudella kalusto toimi, toisella taas petti pahasti.

– Vaihtelua oli myös samojen suksimerkkien sisällä, Venäläinen tiivisti.

Source Link is.fi