Banner Before Header

Suomen keihästoivo Oliver Helander jätti taas kisan väliin – kertoi silti huojentavan uutisen

Oulu

Suomen keihäsässä Oliver Helander ei kisannut Oulun Valkean kaupungin kisoissa. Heittäjän mukaan kyseessä oli puhdas varotoimenpide.

Täksi kaudeksi Oulun Pyrintöön siirtynyt keihäsmies jätti toisen kerran peräkkäin kilpailun väliin. Viime viikonloppuna Helander vetäytyi Kuortaneen perinteisestä keihäskisasta, joka käytiin surkeissa keliolosuhteissa.

Keihäskisan ratkettua Helander avasi syitä, miksi hän tyytyi ottamaan vain juoksuvauhdin puolesta tuntumaa keihäspaikkaan.

– Vähän tuntui lähentäjälihaksessa tuntemuksia, joka meni Tokiossa. En halunnut ottaa tämän suhteen mitään riskiä, Helander sanoi.

Oleellinen kysymys onkin se, ovatko heinäkuun puolivälissä alkavat MM-kisat vaarassa. Helander on Oregonissa käytävissä kisoissa suurin sinivalkoinen mitalitoivo.

– MM-kisat eivät ole vaarassa. Olisin heittänyt tänään, jos kyseessä olisi ollut arvokisafinaali. Kuitenkin riski heittämiseen oli liian iso – jos käsi olisi mennyt pahemmin, niin kausi olisi varmaan ollut siinä.

Helander saa lisää tietoa vamman laadusta alkuviikosta. Sen perusteella muokkautuu myös mahdollinen kisaohjelma ennen MM-kisoja.

– Käyn varmuuden vuoksi magneettikuvissa huomenna. Jos siinä ei ole mitään, sitten ehkä uskaltaa mennä Tukholman Kultaisen liigan kilpailuun heittämään torstaina, Helander jatkoi.

Helander myhäili myös kysymyksiin Toni Keräsen suhteen. Niin ikään kotikentällään heittänyt Keränen paiskasi oman ennätyksensä 82,89 ja heitti samalla itsensä Suomen kolmanneksi keihäsmieheksi MM-kisoihin.

Kumpi teistä on kaupungin kovin keihäsmies?

– Enköhän se ole minä. Itseluottamus on kunnossa. Kilpailu on pelkästään positiivista, Helander hymyili.

Source Link is.fi