Banner Before Header

Suomen maajoukkueelle hyvä uutinen pari tuntia ennen supertärkeää ottelua

Zenica

Bosnia-Hertsegovinan jalkapallomaajoukkueen hyökkääjätähti Edin Dzeko ei pelaa tänään, kun Bosnia-Hertsegovina kohtaa miesten MM-karsintapelissä Suomen. Asiasta kertoi bosnialaismedia, muun muassa Avaz-lehti.

Bosnian maajoukkueessa huimat 60 maalia takonut Dzeko, 35, sai takareisivamman viime sunnuntaina italialaisseuransa Interin pelissä. Bosniassa eläteltiin toiveita maajoukkuekapteeni Dzekon kuntoutumisesta, mutta Suomi-kohtaaminen koittaa kuitenkin liian varhain maalitykille. Dzekon nimeä ei ole Euroopan jalkapalloliiton Uefan julkaisemassa otteluun rekisteröityjen pelaajien listassa.

Avaz-lehden mukaan Dzekon poissaolon myötä Bosnian kärkenä Suomea vastaan avaa Belgian liigan Eupenin hyökkääjä Smail Prevljak. Hän on pelannut näissä MM-karsinnoissa viidessä ottelussa ja viimeistellyt kaksi maalia.

Muut hyökkääjävaihtoehdot Bosnian valmentajalle Ivaylo Peteville ovat Ermedin Demirovic, Adi Nalic ja Kenan Kodro. Kaikilta kolmelta on maajoukkuemaalitili avaamatta.

Lohkotilanne on kakkossijan eli jatkokarsintaan menon suhteen kihelmöivä. Ukrainalla on 9 pistettä ja ottelun vähemmän pelanneilla Suomella 8 ja Bosnia-Hertsegovinalla 7. Suomi kohtaa tiistaina päätöskierroksella Ranskan, joka mitä luultavimmin varmistaa myöhään tänä iltana lohkovoiton ja suoran MM-lopputurnauspaikan ottelussa lohkojumbo Kazakstania vastaan. Bosnia pelaa tiistaina Ukrainaa vastaan.

Tasaisen tilanteen myötä panokset tämänpäiväiseen peliin ovat melkoiset. Suomi tarvitsisi voittoa, jotta Ranskaa ei olisi pakko kaataa. Bosnia taas saisi voitolla mainiot lähtökohdat lohkopelinsä päättävään Ukraina-kohtaamiseen.

Ottelu Zenicassa alkaa kello 16 Suomen aikaa.

Source Link is.fi